15 Φεβρουαρίου, 2016

Βλεφαροπλαστική για ανανεωμένο Βλέμμα

Single Post Photo

Η βλεφαροπλαστική είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής. Βελτιώνει την εμφάνιση των άνω και των κάτω βλεφάρων, ενώ δίνει μια ανανεωμένη, νεανική εμφάνιση στην περιοχή γύρω από τα μάτια, και ταυτόχρονα μας κάνει να φαινόμαστε ξεκούραστοι.

Χαλαρωμένα και πεσμένα βλέφαρα μας κάνουν να φαινόμαστε γερασμένοι και μερικές φορές εμποδίζουν την όραση.

Τα στάδια της επέμβασης

Ανάλογα με τις ανάγκες μπορούμε να χειρουργήσουμε μόνο τα ανω βλέφαρα ή και τα κάτω μαζί. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή με μέθη εαν κριθεί απαραίτητο. Στα άνω βλέφαρα ζωγραφίζουμε πρώτα την τομή κατα μήκος των πτυχών και ρυτίδων με στόχο να παραμείνουν αόρατες μετεγχειρητικά.

Αφού γίνει η τομή το παραπανίσιο δέρμα και ο χαλαρωμένος μυς αφαιρείται. Πηγαίνοντας πιο βαθιά αφαιρούμε ή επανατοποθετούμε το παραπανίσιο λίπος . Στη συνέχεια με πολύ λεπτά ράμματα κλείνουμε το τραύμα.

Στα κάτω βλέφαρα , η τομή γίνεται ακριβώς κάτω και κατά μήκος των βλεφαρίδων με μια μικρή επέκταση 1εκ. στις πλαγιές ρυτίδες της περιοχής. Το παραπανίσιο λίπος αφαιρείται ή επανατοποθετείται σε κατάλληλη θέση ώστε να δώσει στην περιοχή μια ανανεωμένη νεανική όψη.

Εαν επιθυμούμε μπορούμε μεσα απο την ίδια τομή να προχωρήσουμε και σε ανόρθωση -ανανέωση του μέσου τριτημορίου του προσώπου (mid-face lift). Σε περιπτώσεις που τα κάτω βλέφαρα έχουν μονο παραπάνω λίπος και το δέρμα παραμένει σε καλή κατάσταση είναι δυνατόν η επέμβαση να γίνει με εσωτερική τομή μέσω του επιπεφυκότα. Σε κάθε περίπτωση τα ράμματα που χρησιμοποιούμε είναι πολύ λεπτά και οι τομές δεν φαίνονται μετά απο μερικές εβδομάδες.

Τι θα πρέπει να προσέξετε μετά το χειρουργείο

Αμέσως μετά το χειρουργείο θα έχετε μικρές στηρικτικές ταινίες στα βλέφαρα αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα να βλέπετε. Λίγο πρήξιμο και μελάνιασμα είναι αναμενόμενο ,όταν χειρουργήσουμε και τα κάτω βλέφαρα, το οποίο περιορίζεται με τη χρήση ψυχρών επιθεμάτων για 24 ώρες. Μπορείτε να πάτε σπίτι σας 2-3 ωρες μετα την επέμβαση, με οδηγίες για το τι μπορείτε να κάνετε την 1η εβδομάδα. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 6 ημέρες και επανερχόμαστε σε πλήρη δραστηριότητα μετά απο 2 εβδομάδες.

Υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών;

Οι κίνδυνοι και πιθανές επιπλοκές της βλεφαροπλαστίκης είναι σχετικά λίγοι στα σωστά χέρια. Έχουν να κάνουν με καθυστέρηση επούλωσης ή και με υπερβολική αφαίρεση λίπους ή δέρματος.

Σε γενικές γραμμές , η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που βελτιώνει και ανανεώνει πολύ σημαντικά την εμφάνιση του προσώπου βελτιώνοντας τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης γύρω απο τα μάτια.

Δημοσιεύτηκε στο: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ