Γυναικομαστία

Το πρόβλημα του μεγάλου στήθους στους άνδρες λύνεται εύκολα και με ασφάλεια, με μια επέμβαση που θα αποκαταστήσει και την... αυτοπεποίθησή σας!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Διάρκεια 1,5 – 2 ώρες
Αναισθησία Γενική αναισθησία ή τοπική (μέθη)
Παραμονή στο Νοσοκομείο Χειρουργείο Ημέρας
Αποθεραπεία 10 ημέρες
Τελικό Αποτέλεσμα 3 - 6 μήνες

Γυναικομαστία ειναι ο ιατρικός όρος για το μεγάλο στήθος σε έφηβους και άνδρες, το οποίο σχετίζεται με την υπερβολική αύξηση του μεγέθους του μαζικού αδένα (μαστός). Κατά τη διάρκεια της εφηβείας είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια αύξηση του μαστού, η οποία υποχωρεί συνήθως με φυσιολογικό τρόπο τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης.

Τις περισσότερες φορές η γυναικομαστία είναι ιδιοπαθής, δηλαδή δεν υπάρχει αιτιολογία. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να οφείλεται σε ορμονική διαταραχή, η οποία εντοπίζεται με αιματολογικές ορμονικές εξετάσεις. Τα σημάδια και τα συμπτώματα γίνονται μόνιμα και πιο έντονα εάν κάνουμε χρήση βοηθημάτων με αναβολικά στεροειδή ή άλλα φάρμακα.

Ο μαστός αποτελείται από λίπος, που είναι μαλακό, και από ινώδη ιστό, που είναι σκληρός. Το ποσοστό λίπους και σκληρού ινώδους ιστού ποικίλλει. Η αύξηση του μεγέθους μπορεί να αφορά μόνο τον ένα μαστό ή και τους δύο.

Η θεραπεία της ιδιοπαθούς γυναικομαστίας γίνεται μόνο χειρουργικά και κάθε άλλη φαρμακευτική αγωγή δεν έχει αποτέλεσμα και δεν είναι απαραίτητη. Το χειρουργείο μπορεί να περιλαμβάνει, ανάλογα με τη σύσταση των ιστών και την περιεκτικότητα σε λίπος, λιποαναρρόφηση, εκτομή του μαζικού αδένα ή και συνδυασμό των δύο, που είναι και ο πιο συνηθισμένος.

Η λιποαναρρόφηση περιλαμβάνει τη διάλυση του λίπους του μαζικού αδένα και του θωρακικού τοιχώματος με μικρές κάνουλες, μέσα από 1-2 τομές των 5 χιλιοστών. Στη συνέχεια, κάνουμε μια μικρή τομή στο κάτω μισό της περιθηλαίας άλω, από όπου αφαιρούμε τον μαστό.

Οι τομές, αν και είναι μόνιμες, συνήθως επουλώνονται γρήγορα και καλά και είναι δύσκολο να τις διακρίνουμε μετά από μερικούς μήνες.

Η διαφορά και η βελτίωση μετά το χειρουργείο φαίνεται άμεσα, αν και το τελικό αποτέλεσμα  μπορεί να πάρει 3-6 μήνες.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ