Κοιλιοπλαστική

Για τη χαλάρωση του δέρματος ή την εναπόθεση λίπους στην κοιλιά, που δεν αντιμετωπίζεται με δίαιτα και άσκηση, η κοιλιοπλαστική είναι ο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε κοιλιά με νεανική όψη!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Διάρκεια 3 ώρες
Αναισθησία Γενική αναισθησία
Παραμονή στο Νοσοκομείο 1 έως 2 βράδια
Αποθεραπεία 2 – 3 εβδομάδες
Τελική Αποθεραπεία 6 – 9 μήνες

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που έχει σκοπό την αφαίρεση περιττού δέρματος και λίπους από την κοιλιά. Συχνά συνδυάζεται με σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος, που δίνει στην κοιλιά μια νεανική όψη. Η διόρθωση της χαλάρωσης είναι εμφανής αμέσως μετά την επέμβαση.

Μετά από ενδελεχή εξέταση ο γιατρός εκτιμά την ποσότητα λίπους και δέρματος στην κοιλία σας, για να αποφασίσει τον τύπο της επέμβασης που είναι απαραίτητη. Μερικές φορές η κοιλιοπλαστική είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση.

Η επέμβαση γίνεται μέσα από μια τομή στο κάτω μέρος της κοιλιάς, μόλις επάνω από την περιοχή της ηβικής σύμφυσης. Μια δεύτερη μικρή τομή γίνεται γύρω από τον ομφαλό. Ο γιατρός συνήθως προκαλεί σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος ράβοντάς τους όπου χρειάζεται, με σκοπό τη βελτίωση του τελικού σχήματος της κοιλιάς. Το δέρμα τραβιέται προς τα κάτω και το χαλαρό ή περιττό κομμάτι αφαιρείται.

Στη μίνι κοιλιοπλαστική η τομή είναι μικρότερη και το δέρμα διαχωρίζεται από τους υποκείμενους μυς μόνο μέχρι τον ομφαλό. Το χαλαρωμένο δέρμα που περισσεύει αφαιρείται και μετά το υπόλοιπο ράβεται πίσω στην θέση του.

Η επέμβαση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε γυναίκες που έχουν χαλαρούς μυς και χαλαρωμένο δέρμα μετά από εγκυμοσύνες, ενώ ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες το χάσιμο της ελαστικότητας των ιστών μπορεί να βελτιωθεί μετά από μια τέτοια επέμβαση.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 • Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέμβαση;

  Ασθενείς που σχεδιάζουν να χάσουν βάρος πρέπει να το κάνουν πριν την επέμβαση. Γυναίκες που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες στο κοντινό μέλλον πρέπει επίσης να περιμένουν, γιατί οι μυες στο κοιλιακό τοίχωμα θα ξαναχαλαρώσουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 • Τι είδους αναισθησία εφαρμόζεται;

  Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και θα χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο για 1 έως 2 βράδια.

 • Τι φροντίδα θα χρειαστώ μετεγχειρητικά;

  Οι ασθενείς συνήθως έχουν λίγο πρήξιμο και δυσφορία στην κοιλιά για μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο. Οι παροχετεύεις αφαιρούνται συνήθως 1-2 ημέρες μετά και αρχίζετε να φοράτε έναν κοιλιακό κορσέ για μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Θα αρχίσετε να περπατάτε την επομένη μέρα μετά το χειρουργείο.

 • Σε πόσο χρόνο θα αναρρώσω;

  Συχνά παίρνει μερικές εβδομάδες μέχρι να νιώσετε ότι αναρρώσατε πλήρως. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται 1-2 εβδομάδες άδεια από την εργασία τους, ανάλογα με την επέμβαση και τη δουλειά τους. Επιστροφή σε αθλητικές δραστηριότητες είναι δυνατή μετά από 6 εβδομάδες.