Κηλίδες & Δυσχρωμίες

Οι καφέ κηλίδες στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ ή στη ράχη της παλάμης, ακόμα και σε νεαρές ηλικίες, δεν είναι κάτι σπάνιο και σίγουρα δεν πρέπει να σας ανησυχεί, αφού είναι εύκολο και ασφαλές να απαλλαγείτε από αυτές.

Οι κηλίδες αυτές οφείλονται σε γενετική προδιάθεση και στην ηλικία, ποικίλλουν δε σε μέγεθος και απόχρωση, με αποτέλεσμα η παρουσία τους να ενοχλεί. Κυριότερες αιτίες δημιουργίας τους είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η πάροδος του χρόνου καθώς και η χρήση λαμπτήρων μαυρίσματος. Η χρήση αντηλιακής κρέμας συνιστάται για την αποφυγή τους, αλλά ειδικά οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες δύσκολα αποφεύγουν το πρόβλημα, παρ’ όλες τις προφυλάξεις.

Ωστόσο σήμερα διαθέτουμε πλέον αρκετές επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με ειδικά μηχανήματα Laser όπως τα Fractional CO2, Mosaic, Alexandrite και άλλα, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε από τον γιατρό σας.

Συνήθως απαιτούνται περισσότερες από μία συνεδρίες και αμέσως μετά την θεραπεία καθώς και την επόμενη ημέρα αρκετοί ασθενείς αισθάνονται ελαφριά κοκκινίλα και ερεθισμό, σύμπτωμα που όμως απαλύνεται με τη χρήση απλής ενυδατικής κρέμας.