Ρινοπλαστική

Αν δεν σας αρέσει η μύτη σας, αν θέλετε να αλλάξετε κάτι σε αυτήν, αν απλώς επιθυμείτε να τη βελτιώσετε, η ρινοπλαστική μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει την εμφάνιση και μαζί την αυτοπεποίθησή σας!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Διάρκεια 60 έως 90 λεπτά
Αναισθησία Γενική αναισθησία
Παραμονή στο Νοσοκομείο 1 βράδυ
Αποθεραπεία 2 εβδομάδες
Τελική Αποθεραπεία Αρχικά 6 εβδομάδες, αν και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να πάρει 1 χρόνο

Η ρινοπλαστική είναι μια πολύ συχνή επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, με την οποία μπορούμε να αυξήσουμε ή να μικρύνουμε το μήκος και την προβολή της μύτης, να αλλάξουμε το σχήμα της, να μεταβάλουμε την άκρη ή το πλάτος της, να βελτιώσουμε το προφίλ της και γενικά να διορθώσουμε προβλήματα στην εμφάνισή της. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει «τέλεια μύτη», γι’ αυτό και ο γιατρός θα σας βοηθήσει να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και προσδοκίες από τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της επέμβασης καθορίζονται από το ιστορικό του ασθενούς και από παράγοντες όπως η δομή και η αρχιτεκτονική των ρινικών οστών και χονδρών, το σχήμα της μύτης, το δέρμα, η ηλικία κ.ά.

Η πρόσβαση στη μύτη γίνεται από μια μικρή τομή, εξωτερικά (ανοικτή ρινοπλαστική) ή εσωτερικά (κλειστή ρινοπλαστική). Κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαχειριζόμαστε το δέρμα με τρόπο ώστε να έχουμε πρόσβαση στο σκελετό της μύτης (κόκκαλο, χονδρός), που διαμορφώνεται στο σχήμα που επιθυμούμε. Στο τέλος, επαναφέρουμε το δέρμα στη θέση του πάνω στο καινούργιο σχήμα του σκελετού και τοποθετούμε πλαστικό νάρθηκα πάνω στη μύτη, που χρειάζεται να μείνει για μία εβδομάδα.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 • Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την επέμβαση;

  Είναι πολύ σημαντικό να πείτε στον γιατρό εάν παίρνετε χάπια, βιταμίνες ή φάρμακα που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος. Επίσης, πρέπει να τον ενημερώσετε εάν καπνίζετε ή αν είχατε χτυπήσει στην μύτη σας κατά το παρελθόν. Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με την εισαγωγή σας στο νοσοκομείο και την ανάγκη να μείνετε νηστικός/η για έξι ώρες πριν από το χειρουργείο.

 • Τι είδους αναισθησία εφαρμόζεται;

  Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται με γενική αναισθησία και θα χρειαστεί να μείνετε για ένα βράδυ στο νοσοκομείο.

 • Τι φροντίδα θα χρειαστώ μετεγχειρητικά;

  Μετά το χειρουργείο θα έχετε οίδημα (πρήξιμο) στο πρόσωπο και ίσως λίγες εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια. Είναι χρήσιμο να κοιμάστε με 2-3 μαξιλάρια, ώστε να επισπευστεί η υποχώρηση του οιδήματος. Τις πρώτες ημέρες μπορεί να έχετε έναν ελαφρύ πονοκέφαλο, που αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά.

 • Σε πόσο χρόνο θα αναρρώσω;

  Το πρήξιμο και οι μελανιές αρχίζουν να υποχωρούν μετά 2-3 ημέρες. Ο νάρθηκας αφαιρείται μετά από μια εβδομάδα και το πρήξιμο και οι μελανιές φεύγουν μέσα σε 10-14 ημέρες.