Πλαστική Λαιμού

Ξεχάστε την ενοχλητική χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή του λαιμού και αποκτήστε πιο ξεκούραστη και νεανική όψη!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Διάρκεια 2 ώρες
Αναισθησία Γενική αναισθησία
Παραμονή στο Νοσοκομείο 1 βράδυ
Αποθεραπεία 2 – 3 εβδομάδες
Τελικό Αποτέλεσμα 6 – 9 μήνες

Με την ηλικία το δέρμα του προσώπου και του λαιμού χαλαρώνουν και παρουσιάζουν ρυτίδες. Σε μερικές περιπτώσεις το πρόβλημα της χαλάρωσης εντοπίζεται μόνο στο λαιμό (τράχηλο). Η πλαστική λαιμού θα σας βοηθήσει να φαίνεστε πιο ξεκούραστοι, φρέσκιοι και νεώτεροι.

Το χειρουργείο της πλαστικής λαιμού διαρκεί περίπου 2 ώρες, ανάλογα με την κατάσταση των ιστών. Σχεδόν πάντα ξεκινάμε με λιποαναρρόφηση με μικρές κάνουλες και μετά προχωρούμε σε τομές κάτω από το λοβό του αυτιού. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να γίνει και μία τομή κάτω από το πηγούνι. Οι ουλές καλύπτονται σχετικά εύκολα και μετά από μερικές εβδομάδες φαίνονται με δυσκολία. Σε κάθε περίπτωση, καλύπτονται εύκολα με make-up. Για το κλείσιμο των τομών χρησιμοποιούμε νάιλον ράμματα. Μία ή δύο μικρές παροχετεύσεις τοποθετούνται για μερικές ώρες. Το πρόσωπο τυλίγεται με ογκώδη και μαλακό επίδεσμο, που αφαιρείται πριν πάτε σπίτι.

Είναι συνηθισμένο να έχουμε λίγο πρήξιμο και μερικές μελανιές στο πρόσωπο μετά την επέμβαση. Παίρνει περίπου 10-14 ημέρες να υποχωρήσουν. Είναι σημαντικό, πάντως, να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να αρχίσετε να κινήστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν θα είσαστε σε θέση να οδηγήσετε όταν θα πάρετε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μπορείτε να αρχίσετε να βάζετε make up στις 2 εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Στις 2 εβδομάδες μπορείτε να κόψετε ή να βάψετε τα μαλλιά σας. Είναι απαραίτητο να αποφύγετε γυμναστήριο, κολύμπι ή άλλη άσκηση για 6 εβδομάδες.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 • Υπάρχουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις για την επέμβαση;

  Κατάλληλοι υποψήφιοι για μια τέτοια επέμβαση είναι άντρες και γυναίκες που έχουν καλή γενική υγεία και δεν περιμένουν η ζωή τους να... μεταμορφωθεί ως αποτέλεσμα του χειρουργείου.

 • Τι είδους αναισθησία εφαρμόζεται;

  Η χειρουργική τέτοιου είδους γίνεται με γενική αναισθησία και χρειάζεται να μείνετε στο νοσοκομείο για μία ή δύο ημέρες.

 • Τι φροντίδα θα χρειαστώ μετεγχειρητικά;

  Είναι επιθυμητό να κοιμάστε με τρία μαξιλάρια μετά το χειρουργείο και να αποφύγετε τα σκυψίματα, το υπερβολικό σφίξιμο και σήκωμα βάρους για τις πρώτες δυο εβδομάδες.

 • Σε πόσο χρόνο θα αναρρώσω;

  Συνήθως παίρνει 3-4 εβδομάδες για να αισθανθείτε ότι έχετε αναρρώσει πλήρως. Οι περισσότεροι ανθρωποι χρειάζονται 2-3 εβδομάδες μακριά από τη δουλεία τους.