Πλαστική Προσώπου

Για τη χαλάρωση του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό και τις ρυτίδες που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική λύση: το facelift θα σας βοηθήσει να φαίνεστε ξεκούραστοι και... νεότεροι!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Διάρκεια 2 έως 3 ώρες
Αναισθησία Γενική αναισθησία
Παραμονή στο Νοσοκομείο 1 βράδυ
Αποθεραπεία 2 – 3 εβδομάδες
Τελική Αποθεραπεία 6 έως 9 μήνες

Η πλαστική προσώπου, το λεγόμενο «facelift», αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χαλάρωση του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό και τις ρυτίδες, καθώς οι ουλές που προκαλούνται από την επέμβαση είναι καλά κρυμμένες και μετά από μερικές εβδομάδες φαίνονται ελάχιστα.

Ο γιατρός αποφασίζει για τον τύπο της επέμβασης που είναι πιο κατάλληλος για κάθε ασθενή έπειτα από ενδελεχή εξέταση του προσώπου, των βλεφάρων και του λαιμού. Το facelift μπορεί να συνδυαστεί και με βλεφαροπλαστική.

Οι τομές γίνονται στην κροταφική περιοχή, όπου καλύπτονται από τα μαλλιά και μετά γύρω από το αυτί, με επέκταση προς το τριχωτό της κεφαλής. Οι ουλές καλύπτονται σχετικά εύκολα και μετά από μερικές εβδομάδες φαίνονται με δυσκολία. Για το κλείσιμο των τομών χρησιμοποιούμε nylon ράμματα και χειρουργικά clips. Το πρόσωπο τυλίγεται με ογκώδη και μαλακό επίδεσμο, που αφαιρείται πριν από την έξοδο από το νοσοκομείο.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 • Τι είδους αναισθησία εφαρμόζεται;

  Η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και χρειάζεται να μείνετε στο νοσοκομείο για μία ημέρα.

 • Τι φροντίδα θα χρειαστώ μετεγχειρητικά;

  Είναι συνηθισμένο να έχουμε λίγο πρήξιμο και μερικές μελανιές στο πρόσωπο μετά την επέμβαση. Παίρνει περίπου 10-14 ημέρες μέχρι να υποχωρήσουν. Είναι επιθυμητό να κοιμάστε με τρία μαξιλάρια μετά το χειρουργείο και να αποφύγετε τα σκυψίματα, το υπερβολικό σφίξιμο και σήκωμα βάρους για τις πρώτες δυο εβδομάδες.

 • Σε πόσο χρόνο θα αναρρώσω;

  Συνήθως παίρνει 3-4 εβδομάδες για να αισθανθείτε ότι έχετε αναρρώσει πλήρως. Οι ουλές είναι πιθανό να φαίνονται χειρότερες τις πρώτες εβδομάδες αλλά, τελικά, σιγά-σιγά εξαφανίζονται. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται 2-3 εβδομάδες μακριά από τη δουλειά τους.

 • Πόσο γρήγορα θα επιστρέψω στις καθημερινές δραστηριότητές μου;

  Όταν θα πάρετε εξιτήριο από το νοσοκομείο δεν θα είσαστε σε θέση να οδηγήσετε. Για 6 εβδομάδες πρέπει να αποφύγετε γυμναστήριο, κολύμπι ή άλλη άσκηση. Στις 3 εβδομάδες μπορείτε να κόψετε τα μαλλιά σας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να αρχίσετε να κινήστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!