Αυξητική Στήθους

Αν επιθυμείτε ένα μεγαλύτερο στήθος, η αυξητική μαστών είναι ο ασφαλής τρόπος που θα βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης και της αυτοπεποίθησής σας!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Διάρκεια 45-60 λεπτά
Αναισθησία Γενική
Παραμονή στο Νοσοκομείο Χειρουργείο Ημέρας ή μπορείτε να διανυκτερεύσετε εάν το προτιμάτε
Αποθεραπεία 1 – 2 εβδομάδες
Τελική Αποθεραπεία 6 εβδομάδες - 3 μήνες

Η αυξητική μαστών είναι πολύ συχνή χειρουργική επέμβαση, με πρωταρχικό σκοπό την αύξηση του μεγέθους, που μπορεί να βοηθήσει και στη διόρθωση μικρής πτώσης του στήθους. Η αύξηση γίνεται με ενθέματα σιλικόνης, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης για διόρθωση ασυμμετρίας μεταξύ των δυο μαστών ή για επανορθωτική μαστών μετά από μαστεκτομή ή άλλο χειρουργείο.

Η επέμβαση αφήνει μια μικρή αλλά μόνιμη ουλή, συνήθως στην περιοχή κάτω από το στήθος, όπου δεν φαίνεται και με το πέρασμα του χρόνου ελαχιστοποιείται. Με το γιατρό μπορείτε να συζητήσετε διάφορους τρόπους για την επέμβαση, που δημιουργούν ουλές σε διαφορετικά σημεία του σώματος.

Σε ό,τι αφορά τα ενθέματα, πρέπει να γνωρίζετε ότι η σιλικόνη είναι μια αδρανής ουσία που χρησιμοποιείται σε παρά πολλούς κλάδους της ιατρικής. Η σιλικόνη είναι μη καρκινογόνος, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα ενθέματα μπορούν να επηρεάσουν γονιμότητα, εγκυμοσύνη ή την ικανότητα για θηλασμό.

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να έχουν διαρροή ή να σπάσουν στο μέλλον. Αυτό θα προκαλέσει αλλαγή του σχήματος, σκλήρυνση ή πόνο του στήθους και απαιτεί επέμβαση για να αφαιρεθεί ή αντικατασταθεί το ένθεμα.
Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός θα σας πει για το μέγεθος και το σχήμα των ενθεμάτων που νομίζει ότι είναι πιο κατάλληλα για σας, πού και πώς θα τοποθετηθούν και θα κάνει το στήθος σας να φαίνεται όσο το δυνατό πιο φυσιολογικό μετά την επέμβαση.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 • Τι είδους αναισθησία εφαρμόζεται;

  Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και μερικές φορές ίσως είναι προτιμότερο να μείνετε για ένα βράδυ στο νοσοκομείο.

 • Είναι επώδυνη επέμβαση;

  Το στήθος είναι πιθανό να έχει μια ευαισθησία για 2-4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο και θα πρέπει να αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή για αυτήν την περίοδο. Ωστόσο, μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι ασυνήθιστες, καθώς ο γιατρός παίρνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

 • Τι φροντίδα θα χρειαστώ μετεγχειρητικά;

  Το στήθος είναι πιθανό να είναι λίγο σκληρό και ευαίσθητο για μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο. Η συμβουλή μας είναι να φοράτε ένα αθλητικού τύπου στηθόδεσμο μεγαλύτερο από το μέγεθος σας.

 • Σε πόσο χρόνο θα αναρρώσω;

  Το στήθος είναι πιθανό να είναι λίγο σκληρό και ευαίσθητο για μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο. Η συμβουλή μας είναι να φοράτε ένα αθλητικού τύπου στηθόδεσμο μεγαλύτερο από το μέγεθος σας.