27 Μαΐου, 2015

Τέλειο σώμα πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Single Post Photo

Αν το φετινό καλοκαίρι σας βρίσκει με κάποια κιλά παραπάνω, αν σε κάποια μεμονωμένα σημεία του σώματός σας έχει εναποτεθεί λίπος ή κυτταρίτιδα ή αν η τελευταία σας εγκυμοσύνη άφησε εμφανή σημάδια στο σώμα σας, φέτος το καλοκαίρι μπορείτε έστω και στο παρά πέντε να απαλλαγείτε από αυτά. Ένα σώμα χωρίς ατέλειες μπορούν όλες οι γυναίκες να το αποκτήσουν πολύ γρήγορα, χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο και χωρίς πόνο. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω όλες τις νέες μεθόδους για ένα ιδανικό σώμα πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Bella Contour: Εξαφανίζει κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος

Πρόκειται για μία από τις πλέον πρωτοποριακές και μη χειρουργικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας στην κοιλιά, τα «ψωμάκια», τους γλουτούς και τους μηρούς και μάλιστα από την πρώτη συνεδρία. Μέσω της θεραπείας Bella Contour θα δείτε επίσης αισθητή διαφορά τόσο στην ποιότητα του δέρματός σας όσο και σε πιθανά προβλήματα σύσφιξης. Πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία συνδυάζει δύο πολύ γνωστές τεχνικές που διεγείρουν τις λιποαποθήκες και αυξάνουν τη μεταβολική διαδικασία με την οποία το λίπος τελικά χρησιμοποιείται ως … ενεργειακό καύσιμο του οργανισμούς μας . Με απλά λόγια αυτή η τεχνολογία αλλάζει τη σύνθεση του μεταβολικού καύσιμου του οργανισμού , αυξάνοντας τη χρήση του λίπους αντί για τους υδατάνθρακες. Η θεραπεία λοιπόν, διεγείρει τα κύτταρα του λίπους, προκαλώντας την απελευθέρωση των λιπιδίων και, στη συνέχεια, την κατάργησή τους, ως μέρος της φυσικής διαδικασίας του μεταβολισμού του σώματος μας.

Τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου αγγίζουν το 92%

Η θεραπεία με Bella Contour παρέχει άμεσα, σαφώς ορατά και μακράς διάρκειας αποτελέσματα, μια πιο ανάγλυφη όψη στο περίγραμμα του σώματός σας, πιο σφιχτό δέρμα, μείωση της κυτταρίτιδας και μειωμένες μετρήσεις στην περιφέρεια. Μάλιστα, ανεξάρτητες μελέτες έδειξαν ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 92%, πετυχαίνοντας μείωση της περιφέρειας στην κοιλιά κατά τουλάχιστον 4 εκατοστά χωρίς να έχει προηγηθεί δίαιτα ή άσκηση. Αξίζει να σημειωθεί πως η κάθε συνεδρία είναι ανώδυνη. Η μέθοδος απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες συμπεριλαμβανομένου και όσων γέννησαν πρόσφατα. Η τεχνολογία Bella Contour έχει έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA) και φέρει ιατρική σήμανση CE .

Λιπογλυπτική : Όμορφο αισθητικά «σμιλεμένο» σώμα

Με τα χρόνια τα σώμα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών παρουσιάσει τοπικές εναποθέσεις λίπους σε ορισμένα σημεία που τελικά αποδεικνύονται ιδιαίτερα ανθεκτικά σε δίαιτα και άσκηση. Πιο έντονο είναι το πρόβλημα στους γυναικείους μηρούς, γλουτούς και την κοιλιά ενώ στους άνδρες το λίπος είναι ορατό σ την κοιλιά και το στήθος. Απάντηση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι δίνει η λιπογλυπτική. Πρόκειται για μια εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης με την οποία αφαιρούμε το λίπος με εκλεπτυσμένο τρόπο ώστε να επιτύχουμε ένα όμορφο αισθητικά «σμιλεμένο» σώμα. Σε αντίθεση με τη παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης , χρησιμοποιούμε λεπτές κάνουλες για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν και με αυτή την τεχνική αφαιρούμε σημαντική ποσότητα λιποκυττάρων, δεν έχουμε πρόβλημα με την χαλάρωση και τις επιφανειακές ασυμμετρίες στο δέρμα. Επίσης , δεν έχουμε καθόλου πόνο, πρήξιμο και μόνο ελάχιστο μελάνιασμα.

Σε ποιους απευθύνεται η λιπογλυπτική;

Οποιοσδήποτε δεν είναι σημαντικά υπέρβαρος και έχει σταθερό βάρος τον τελευταίο χρόνο θεωρείτε ιδανικός ασθενής. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν είμαστε μέχρι 7-8 κιλά κοντά στο κανονικό μας βάρος. Εάν το βάρος μας είναι παραπάνω υπάρχει κίνδυνος τα αποτελέσματα να μην είναι τόσο θεαματικά όσο περιμένουμε. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι η ποιότητα του δέρματος και η κατάσταση των μυών. Μέσω πολύ μικρών τομών μια μικρή μεταλλική κάνουλα τοποθετείται στο υποδόριο ιστό. Μέσα από την κάνουλα γίνεται μεταφορά διαλύματος φυσιολογικού ορού με τοπικό αναισθητικό και αδρεναλίνη για να μην έχουμε καθόλου πόνο και μελάνιασμα. Με αυτόν τον τρόπο τα λιποκύτταρα φουσκώνουν και γίνονται πιο εύθρυπτα και υγρά ώστε να αφαιρούνται με ανώδυνο τρόπο. Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα μηχανικής παλινδρόμησης ώστε η λύση των κυττάρων , η αφαίρεση τους και το σμίλευμα της περιοχής να γίνεται με τον πιο ανώδυνο και ελεγχόμενο τρόπο.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-3 ώρες, ανάλογα με την έκταση και τις περιοχές του σώματος που θέλουμε να θεραπεύουμε. Συνήθως η τοπική αναισθησία είναι επαρκής για την επέμβαση ενώ μετά από 2-3 ώρες παραμονής στην κλινική μπορείτε να φύγετε για το σπίτι.

Το νέο, όμορφο σχήμα του σώματος μας θα είναι εμφανές σε 2-3 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο αλλά παραμένει απαραίτητο να διατηρήσουμε υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σβήστε τα σημάδια της που άφησε η εγκυμοσύνη

Πολλές από τις ασθενείς μου μπορεί να είναι ευτυχείς που ολοκλήρωσαν την οικογένειά τους όμως όταν έρχονται στο ιατρείο μου είναι κυριολεκτικά εξουθενωμένες από τις εξαντλητικές δίαιτες που κάνουν ώστε να χάσουν τα παραπανίσια κιλά που τους άφησε η εγκυμοσύνη τους.

Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγο χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, στήθη που αρχίζουν να χάνουν όγκο και αρχίζουν να πέφτουν, υπερβολική εναπόθεση λίπους στους μηρούς, στην περιφέρεια και στην κοιλιά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα.

Η επανάσταση που έφερε το «Mommy makeover»

Αυτός ο όρος αναφέρεται σε μια σειρά από επεμβάσεις πού μπορούν να γίνουν όλες μαζί στο ίδιο χειρουργείο ή σταδιακά σε 2 χειρουργεία εάν κριθεί απαραίτητο. Αυτή η σειρά επεμβάσεων συνήθως περιλαμβάνει κοιλιοπλαστική , λιποαναρρόφηση/λιπογλυπτική, ανόρθωση μαστών και αυξητική στήθους. Το πόσες και ποιές επεμβάσεις θα γίνουν το συναποφασίζουν η γυναίκα και ο χειρουργός.

Η κοιλιοπλαστική σχεδόν πάντα έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης μιας γυναίκας γιατί δίνει τη δυνατότητα να φορέσει ρούχα που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ή δεν ένοιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

Πολλές υποψήφιες γυναίκες που βλέπω για κοιλιοπλαστική είναι σε καλή φυσική κατάσταση, έχουν χάσει αρκετά κιλά μετά την εγκυμοσύνη και κάνουν γυμναστική συστηματικά, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειες τους το μεσαίο τρίτο του σώματος τους παραμένει προβληματικό σε σχέση με το άνω και κάτω μέρος του σώματός τους. Πολλές από αυτές τις γυναίκες ζητούν να κάνουν και αυξητική στήθους ή τουλάχιστον ανόρθωση (μαστοπηξία). Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκαία η επέμβαση στο στήθος για να επιτύχουμε την αρμονία και την ισορροπία στο σώμα που θέλουμε να βελτιώσουμε.

Επίπεδη κοιλιά μέσα σε λίγες ώρες με… «εσωτερικό κορσέ»

Η κοιλιοπλαστική είναι σχεδιασμένη να επιτύχει 2 πράγματα, 1) να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και 2) να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα.

Η επέμβαση γίνεται μέσω μιας τομής “μπικίνι” που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιοπλαστικές μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια ενώ στην μίνι-κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής. Στην κλασσική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μία τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που μας δίνει την δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εάν δώσουμε σημασία στην λεπτομέρεια. Είναι σημαντικό για την επίτευξη “φυσικού” αποτελέσματος να αποφύγουμε την δημιουργία μιας στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Για την επίτευξη του καλύτερου και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ μία τεχνική που ονομάζεται “εσωτερικός κορσές” με σκοπό την διόρθωση της χαλάρωσης , ανάδειξης των κοιλιακών μυών σε σημείο ομορφιάς με μόνιμο αποτέλεσμα.

Στητό στήθος ακόμη και αν θηλάσατε

Η αυξητική στήθους μπορεί να γίνει με ενθέματα σιλικόνης ή με μεταμόσχευση λίπους από άλλο μέρους του σώματος. Η κατάλληλη τεχνική έχει να κάνει με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας (μέγεθος, σχήμα, πτώση) και την ύπαρξη ή όχι κατάλληλου λίπους σε άλλες περιοχές του σώματος της.

Οι τομές και στις 2 περιπτώσεις είναι εξαιρετικά μικρές και μετά από λίγο καιρό δεν φαίνονται . Τα ενθέματα σιλικόνης ανάλογα την ποιότητα των ιστών στο θωρακικό τοίχωμα τοποθετούνται πίσω από τον μαστό, ή πίσω από τον μυ, ή συνδυαστικά (dual plane technique).

Πολλές φορές είναι απαραίτητο ταυτόχρονα να γίνει και ανόρθωση του στήθους ( μαστοπηξία) εάν υπάρχει μεγάλη πτώση και χαλαρότητα.

Ο συνδυασμός της αυξητικής στήθους με την κοιλιοπλαστική είναι ασφαλής εάν όλη η επέμβαση κρατήσει μέχρι 5-6 ώρες.

Τα πλεονεκτήματα της συνδυαστικής επέμβασης είναι λιγότερη συνολικά περίοδος ανάρρωσης, μικρότερο κόστος (αναισθησία, κλινική), μικρότερη περίοδος αποχής από δουλειά ή διαταραχή της οικογενειακής ζωής.

Δημοσιεύτηκε στο: health4you.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ