14 Ιανουαρίου, 2018

Ρινοπλαστική: Ένα ανώδυνο χειρουργείο που θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση

Single Post Photo

Η ρινοπλαστική είναι ένα απλό και σχετικά ανώδυνο χειρουργείο το οποίο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους επιθυμούν μια τέλεια μύτη. Αυτό το χειρουργείο μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε δραστικά την εμφάνισή σας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αυτοπεποίθησή σας.

Για παράδειγμα μπορούμε να βελτιώσουμε το μήκος της μύτης και την προβολή της, να αλλάξουμε το σχήμα της, να μεταβάλουμε την άκρη της μύτης και το πλάτος της ή να βελτιώσουμε το προφίλ της. Πριν αποφασίσετε να υποβληθείτε σε αυτή την επέμβαση θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς ποιες είναι οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες σας και να τις εκφράσετε στο γιατρό σας.Ο Πλαστικός -Επανορθωτικός Χειρουργός κ.Γιαννάς τονίζει τα κυριότερα σημεία της ρινοπλαστικής.

Κάντε μια ειλικρινή συζήτηση με το χειρουργό σας

Στην αρχική συζήτηση, ο γιατρός θα εξετάσει την μύτη σας και θα εκτιμήσει τις χειρουργικές δυνατότητες και πιθανότητες σε συνεννόηση με εσάς. Διάφοροι παράγοντες σχετικοί με την επέμβαση θα συζητηθούν όπως η δομή και η αρχιτεκτονική των ρινικών οστών και χονδρών, το σχήμα της μύτης, το δέρμα, η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και τέλος οι προσδοκίες σας από το χειρουργείο. Είναι πολύ σημαντικό να πείτε στον γιατρό εάν παίρνετε χάπια, βιταμίνες, ναρκωτικά ή αλλά φάρμακα που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος.

Επίσης, πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας εάν καπνίζετε και εάν είχατε χτυπήσει στην μύτη σας κατά το παρελθόν. Μετά την εξέταση ο γιατρός θα πάρει φωτογραφίες, τις οποίες θα συζητήσετε με τον γιατρό για καλύτερη κατανόηση του προβλήματος που σας απασχολεί. Οδηγίες θα σας δοθούν σχετικά με την εισαγωγή σας στο νοσοκομείο και την ανάγκη να μείνετε νηστικός/η για έξι ώρες πριν το χειρουργείο.

Πώς θα γίνει το χειρουργείο

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί συνήθως από 1 έως και 2 ώρες. Το πρώτο βράδυ μπορεί να χρειαστεί να μείνετε για ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Η πρόσβαση στην μύτη γίνεται από μια μικρή τομή εξωτερικά (ανοικτή ρινοπλαστική) η εσωτερικά (κλειστή ρινοπλαστική). Η τοποθέτηση των τομών θα συζητηθεί διεξοδικά με τον γιατρό κατά την επίσκεψη σας. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου το δέρμα παρασκευάζεται με τρόπο ώστε να έχουμε πρόσβαση στο σκελετό της μύτης (κόκκαλο, χονδρός) που φτιάχνεται στο σχήμα που επιθυμούμε.

Στο τέλος της πλαστικής για την μύτη επανατοποθετούμε το δέρμα στην θέση του πάνω στο καινούργιο σχήμα του σκελετού. Στο τέλος της επέμβασης ο χειρούργος θα τοποθετήσει ένα πλαστικό νάρθηκα πάνω στην μύτη που χρειάζεται να μείνει για μια εβδομάδα. Είναι πιθανό να έχετε και μικρές γάζες μέσα στην μύτη, τις οποίες αφαιρούμε την επομένη μέρα πριν φύγετε από το νοσοκομείο.

Πότε θα δείτε το πραγματικό αποτέλεσμα της επέμβασης

Μετά το χειρουργείο θα έχετε οίδημα (πρήξιμο) στο πρόσωπο και μπορεί λίγες εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια. Είναι χρήσιμο να κοιμάστε με 2-3 μαξιλάρια τις πρώτες ημέρες ώστε να επισπευστεί η υποχώρηση του οιδήματος. Μπορεί να έχετε έναν ελαφρύ πονοκέφαλο τις πρώτες ημέρες. Χρειάζεται να παίρνετε ήπια αναλγητικά τις πρώτες ημέρες. Το πρήξιμο και οι μελανιές αρχίζουν να υποχωρούν μετά 2-3 ημέρες, η χρήση κρύων κομπρέσων και πάγου βοηθούν στην γρήγορη βελτίωση. Ο νάρθηκας θα αφαιρεθεί μετά από μια εβδομάδα και το πρήξιμο και οι μελανιές φεύγουν μέσα σε 10-14 ημέρες.

Δημοσιεύτηκε στο: newwoman.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ