20 Απριλίου, 2018

Η χρυσή συνταγή για τέλειο σώμα μετά την εγκυμοσύνη

Single Post Photo
Αν και πολλές Ελληνίδες καταφέρνουν να επαναφέρουν τα κιλά τους μετά από μία εγκυμοσύνη, δεν είναι λίγες όσες, παρά τη δίαιτα και την άσκηση δεν το κατορθώνουν.

Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που κάνει τη κοιλιά να φαίνεται πιο μεγάλη απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα και απώλεια της μέσης, που πολλές φορές σχετίζεται με εναπόθεση λίπους τοπικά, είναι τα δύο βασικά προβλήματα που ενδεχομένως προκαλεί η εγκυμοσύνη στο σώμα μιας γυναίκας και τα οποία δεν μπορούν να διορθωθούν αποκλειστικά με άσκηση και ειδική διατροφή.

Απάντηση στα παραπάνω προβλήματα δίνει η κοιλιοπλαστική σε συνδυασμό με τη λιποαναρρόφηση.

Η επέμβαση σχεδόν πάντα έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης μιας γυναίκας γιατί δίνει τη δυνατότητα να φορέσει ρούχα που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ή δεν ένοιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

Η κοιλιοπλαστική είναι σχεδιασμένη να επιτύχει 2 πράγματα:

1) να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και

2) να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται για να βελτιώσει το σχήμα της μέσης και της υπόλοιπης κοιλιάς όπου κρίνεται αναγκαίο.

Η επέμβαση γίνεται μέσω μιας τομής “μπικίνι” που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιοπλαστικές μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια ενώ στην μίνι-κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από τη τομή της καισαρικής.

Στην κλασσική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μια τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που μας δίνει την δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εάν δώσουμε σημασία στη λεπτομέρεια. Είναι σημαντικό για την επίτευξη “φυσικού” αποτελέσματος να αποφύγουμε τη δημιουργία μιας στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Για την επίτευξη του καλύτερου και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ μία τεχνική που ονομάζεται “εσωτερικός κορσές” με σκοπό τη διόρθωση της χαλάρωσης, ανάδειξης των κοιλιακών μυών σε σημείο ομορφιάς με μόνιμο αποτέλεσμα.

Τοποθετώ μια σειρά από μη απορροφήσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και στην συνέχεια βάζω 2 ή 3 σειρές από τα ίδια ράμματα οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό να γίνει όσο γίνεται πιο επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα μπορούμε να επεκταθούμε στα πλάγια ώστε να διορθώσουμε τη μέση αποτελεσματικά και να δώσουμε το πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Έτσι, δημιουργείται αυτό που αποκαλείται μόνιμος εσωτερικός κορσές και δίνει στη γυναίκα στενή και ελκυστική μέση.

Η λιποαναρρόφηση θα προσδώσει στο σχήμα την παραπάνω βελτίωση που πολλές φόρες είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το καλύτερο σχήμα.

Διαβάστε τι είπαν ευχαριστημένοι ασθενείς για τον κο Γιαννά.

Μετά το χειρουργείο η γυναίκα μένει στο νοσοκομείο 1-2 ημέρες, καλό είναι να κινητοποιηθεί άμεσα και να πρέπει να φορέσει έναν ειδικό κορσέ για 3 μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ