18 Σεπτεμβρίου, 2014

Αποκτήστε το κορμί μιας 20χρονης

Single Post Photo

Η νέα επανάσταση του «Mommy makeover»

Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός ή παραπάνω παιδιών αν και είναι ένα ευτυχές γεγονός που οδηγεί μια γυναίκα στην ολοκλήρωση, μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα στο σώμα της με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Γράφει ο δρ. Ιωάννης Γιαννάς, διευθυντής πλαστικής χειρουργικής ευρωκλινικής

Πολλές από αυτές τις γυναίκες προσπαθούν με όλους τους τρόπους να βρουν ξανά τη χαμένη τους σιλουέτα όμως αυτό, χωρίς τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα, εξαιτίας της χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, στήθη που αρχίζουν να χάνουν όγκο και αρχίζουν να πέφτουν, υπερβολική εναπόθεση λίπους στους μηρούς, στην περιφέρεια και στην κοιλιά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα.

Η νέα επανάσταση του «Mommy makeover»

Γι’ αυτούς τους λόγους πολλές γυναίκες αποφασίζουν να προχωρήσουν σε αυτό που ονομάζεται, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, «Mommy makeover». Αυτός ο όρος αναφέρεται σε μια σειρά από επεμβάσεις πού μπορούν να γίνουν όλες μαζί στο ίδιο χειρουργείο ή σταδιακά σε 2 χειρουργεία εάν κριθεί απαραίτητο. Αυτή η σειρά επεμβάσεων συνήθως περιλαμβάνει κοιλιοπλαστική , λιποαναρρόφηση/λιπογλυπτική, ανόρθωση μαστών και αυξητική στήθους. Το πόσες και ποιες επεμβάσεις θα γίνουν το συναποφασίζουν η γυναίκα και ο χειρουργός.

Η κοιλιοπλαστική σχεδόν πάντα έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης μιας γυναίκας γιατί δίνει τη δυνατότητα να φορέσει ρούχα που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ή δεν ένοιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

Πολλές γυναίκες που βλέπω για κοιλιοπλαστική είναι σε καλή φυσική κατάσταση, έχουν χάσει αρκετά κιλά μετά την εγκυμοσύνη και κάνουν γυμναστική συστηματικά, αλλά παρό’ λες τις προσπάθειες τους το μεσαίο τρίτο του σώματος τους παραμένει προβληματικό σε σχέση με το άνω και κάτω μέρος του σώματός τους. Πολλές από αυτές τις γυναίκες ζητούν να κάνουν και αυξητική στήθους ή τουλάχιστον ανόρθωση (μαστοπηξία). Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκαία η επέμβαση στο στήθος για να επιτύχουμε την αρμονία και την ισορροπία στο σώμα που θέλουμε να βελτιώσουμε.

Τι πετυχαίνει

Η κοιλιοπλαστική είναι σχεδιασμένη να επιτύχει 2 πράγματα: 1) να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και 2) να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα.

Η επέμβαση γίνεται μέσω μιας τομής «μπικίνι» που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιοπλαστικές μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγι,α ενώ στην μίνι-κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής. Στην κλασσική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μια τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που μας δίνει την δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εάν δώσουμε σημασία στη λεπτομέρεια. Είναι σημαντικό για την επίτευξη «φυσικού» αποτελέσματος να αποφύγουμε τη δημιουργία μιας στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Για την επίτευξη του καλύτερου και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ μία τεχνική που ονομάζεται «εσωτερικός κορσές» με σκοπό την διόρθωση της χαλάρωσης , ανάδειξης των κοιλιακών μυών σε σημείο ομορφιάς με μόνιμο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα , προχωρώ σε λιποαναρρόφηση των πλάγιων οσφυικών περιοχών για την ανάδειξη της «μέσης δαχτυλίδι».

Πώς γίνεται το χειρουργείο

Τοποθετώ μια σειρά από μη απορροφήσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και στη συνέχεια βάζω 2 ή 3 σειρές από τα ίδια ράμματα οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό να γίνει όσο γίνεται πιο επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα μπορούμε να επεκταθούμε στα πλάγια ώστε να διορθώσουμε τη μέση αποτελεσματικά και να δώσουμε το πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Έτσι, δημιουργώ αυτό που αποκαλείται μόνιμος εσωτερικός κορσές και δίνει στη γυναίκα στενή και ελκυστική μέση.

Ο συνδυασμός της αυξητικής στήθους με την κοιλιοπλαστική είναι ασφαλές να γίνει εάν όλη η επέμβαση κρατήσει μέχρι 5-6 ώρες.

Τα πλεονεκτήματα της συνδυαστικής επέμβασης είναι λιγότερη συνολικά περίοδος ανάρρωσης, μικρότερο κόστος (αναισθησία, κλινική), μικρότερη περίοδος αποχής από δουλειά ή διαταραχή της οικογενειακής ζωής.

Η αυξητική στήθους μπορεί να γίνει με ενθέματα σιλικόνης ή με μεταμόσχευση λίπους από άλλο μέρους του σώματος. Η κατάλληλη τεχνική έχει να κάνει με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας (μέγεθος, σχήμα, πτώση) και την ύπαρξη ή όχι κατάλληλου λίπους σε άλλες περιοχές του σώματος της.

Οι τομές και στις 2 περιπτώσεις είναι εξαιρετικά μικρές και μετά από λίγο καιρό δεν φαίνονται.

Τα ενθέματα σιλικόνης ανάλογα την ποιότητα των ιστών στο θωρακικό τοίχωμα τοποθετούνται πίσω από τον μαστό, ή πίσω από τον μυ, ή συνδυαστικά (dual plane technique). Πολλές φορές είναι απαραίτητο ταυτόχρονα να γίνει και ανόρθωση του στήθους (μαστοπηξία) εάν υπάρχει μεγάλη πτώση και χαλαρότητα.

Τελικά, το «Mommy Makeover» είναι σχεδιασμένο να βοηθήσει τη γυναίκα να γυρίσει το σώμα της στο σχήμα που είχε πριν το τοκετό. Αν και δεν είναι πανάκεια ή η λύση για όλα τα προβλήματα του παραπανίσιου λίπους/βάρους ( η δίαιτα και η γυμναστική παραμένουν απαραίτητες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα), δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση της γυναίκας μαζί με όμορφες και ελκυστικές καμπύλες σώματος.

Δημοσιεύτηκε στο: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ