5 Σεπτεμβρίου, 2017

5 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουν οι άνδρες για τις αισθητικές επεμβάσεις

Single Post Photo

Καθώς τα στερεότυπα γύρω από τις επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής καταρρίπτονται, μια νέα πραγματικότητα αποκαλύπτεται στους άνδρες, η οποία υπόσχεται νεανική εμφάνιση. Σύμφωνα με την “American Society of Plastic Surgeons”, περισσότερες από 1,3 εκ. επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής πραγματοποιήθηκαν το 2016 σε άνδρες.

Αν και το νούμερο μοιάζει εντυπωσιακό, αποτυπώνει μόνο το 8% του συνολικού αριθμού των αισθητικών επεμβάσεων που φαίνεται πως ακόμα αποτελούν, κυρίως, γυναικεία υπόθεση.Προκειμένου να απαντήσουμε σε κάθε πιθανή ανησυχία γύρω από τις πλαστικές επεμβάσεις για τους άνδρες, παραθέτουμε 5 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε το ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό:

Οι διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής είναι διαφορετικές για τους άνδρες και τις γυναίκες

Τα επιθυμητά αποτελέσματα για τις περισσότερες επεμβάσεις είναι παρόμοια για τους άνδρες και τις γυναίκες. Παρόλα αυτά η θεωρία και οι τεχνικές διαφέρουν καθώς κάθε φύλο είναι διαφορετικό και διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά , όπως π.χ το πάχος του δέρματος και το μέγεθος των πόρων καθώς και τον τρόπο που το σώμα αποθηκεύει το λίπος. Η επιτυχημένη αισθητική χειρουργική επέμβαση για τους άνδρες επικεντρώνεται στη δημιουργία ή στη διατήρηση των ανδρικών χαρακτηριστικών, τα οποία μπορεί να είναι πιο έντονα ή πιο εμφανή από αυτά των γυναικών. Είναι πολύ σημαντικό οι άνδρες να εμπιστεύονται έναν πλαστικό χειρουργό που είναι έμπειρος και πιστοποιημένος σε τέτοιου είδους επεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Η πλαστική χειρουργική δεν αντικαθιστά τον υγιεινό τρόπο ζωής

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστεύετε πως η πλαστική χειρουργική μπορεί να αντικαταστήσει την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Οι διαδικασίες περιγράμματος σώματος-body contouring, όπως η λιποαναρρόφηση ή η κοιλιοπλαστική, είναι εξαιρετικές τεχνικές για την αποκατάσταση μιας ομαλής σωματικής διάπλασης. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εξαλείψει το λίπος σε διάφορα σημεία του ανδρικού σώματος ενώ η κοιλιοπλαστική θα σας απαλλάξει από το ανεπιθύμητο κοιλιακό λίπος και το χαλαρό δέρμα. Αν όμως δεν ακολουθείτε σταθερά έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τα χειρουργικά αποτελέσματα μπορεί να εξασθενίσουν ενώ σε περίπτωση που αποκτήσετε αρκετό περιττό βάρος, μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο τα οφέλη της χειρουργικής επέμβασης.

Επιβάλλεται να ξεκουραστείτε μετά από πλαστική χειρουργική επέμβαση

Οι πρώτες αρκετές ημέρες μετά από μια διαδικασία πλαστικής χειρουργικής είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία και απαιτούν ξεκούραση. Ανάλογα με τη διαδικασία που εκτελείται, οι άνδρες μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες ή ακόμα και μερικές εβδομάδες μακριά από την εργασία τους. Η κατάλληλη στιγμή για την έναρξη σωματικών δραστηριοτήτων είναι κάτι που θα συζητήσετε με τον γιατρό σας στην αμέσως επόμενη συνάντησή σας από την επέμβαση.

Οι μη επεμβατικές τεχνικές μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή σας

Είναι σίγουρο πως δεν είναι όλοι οι άνδρες έτοιμοι ή πρόθυμοι να βάλουν τον εαυτό τους στη διαδικασία μιας χειρουργικής επέμβασης. Για αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μη επεμβατικών θεραπειών που εξασφαλίζουν επιτυχημένα και άμεσα ορατά αποτελέσματα στην ανδρική εμφάνιση. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να σβήσουν τις ρυτίδες, να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ακόμα και να σας απαλλάξουν από το περιττό λίπος. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς, μη επεμβατικές διαδικασίες για τους άνδρες είναι το Botox, τα χημικά peelings και το CoolSculpting. Ο σωστός και καταρτισμένος χειρούργος κάνει τη διαφορά και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο κατάλληλος πλαστικός χειρουργός κάνει τη διαφορά

Οι άνδρες που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επέμβαση αισθητικής χειρουργικής θα πρέπει αρχικά να ενημερωθούν υπεύθυνα για τις διαθέσιμες τεχνικές και φυσικά για τον ίδιο τον γιατρό. Σας συμβουλεύουμε να προγραμματίστε μια προσωπική συνάντηση για να μάθετε περισσότερα για τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν αλλά και να πάρετε μια αίσθηση από την προσωπικότητα του γιατρού. Εάν, για οποιοδήποτε λόγο δεν αισθάνεστε άνετα, θα σας προτείναμε να συνεχίσετε την αναζήτηση καθώς πρόκειται για την υγεία και την εμφάνισή σας.

Δημοσιεύτηκε στο: health4you.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ