4 Φεβρουαρίου, 2020

Κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση

Single Post Photo

Ο γιατρός Γιαννάς αρθρογραφεί στο περιοδίκο Forma στο τεύχος Δεκεμβρίου και μας εξηγεί γιατί ο συνδιασμός κοιλιοπλαστικής και λιποαναρρόφησης κάνει τη διαφορά. Βρείτε ολόκληρο το άρθρο στην συνέχεια

Κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΙΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ, ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ. ΑΦΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΧΟΣ, ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ.

Πολλές γυναίκες οι οποίες αναζητούν τη λύση της κοιλιοπλαστικής είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Έχουν χάσει το ανεπιθύμητο βάρος τους ή τα κιλά μετά την εγκυμοσύνη και κάνουν γυμναστική συστηματικά. Παρ’ όλες τις προσπάθειες τους, όμως, το μεσαίο τρίτο του σώματος παραμένει προβληματικό σε σχέση με το άνω και κάτω μέρος.
Αποτέλεσμα;
Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που κάνει την κοιλία να φαίνεται πιο μεγάλη από ο,τι είναι στην πραγματικότητα και απουσία του σχήματος της μέσης, που πολλές φόρες σχετίζεται με εναπόθεση λίπους τοπικά.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ.
Η κοιλιοπλαστική είναι σχεδιασμένη να επιτύχει δυο στόχους. Ο πρώτος είναι να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και ο δεύτερος να να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα. Η λιποαναρρόφηση γίνεται για να βελτιώσει το σχήμα της μέσης και της υπόλοιπης κοιλίας όπου κρίνεται αναγκαίο.
Ο συνδυασμός  τους σχεδόν πάντα δίνει ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και συντελεί στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης της γυναίκας δεδομένου ότι της δίνει τη δυνατότητα να φορέσει τα ρούχα και τα  μαγιό που δεν ένιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΜΕΣ
Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής  γίνεται μέσω μιας τομής «μπικίνι», που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιαπλαστικες μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια, ενώ στη μίνι κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής. Στην κλασική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μια τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό , που μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εάν δώσουμε σημασία στη λεπτομέρεια. Για να έχουμε ένα «φυσικό» αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη δημιουργία μιας στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΟΡΣΕΣ» ;
Για την επίτευξη του καλύτερου και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τεχνική που ονομάζεται «εσωτερικός κορσές» με σκοπό τη διόρθωση της χαλάρωσης και την ανάδειξη των κοιλιακών μυών με μόνιμο αποτέλεσμα. Με βάση αυτή την τεχνική, τοποθετείται μια σειρά από μη απορροφήσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και στη συνέχεια δυο ή τρεις σειρές από τα ιδία ράμματα οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό αυτό να γίνει όσο γίνεται πιο επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα μπορεί να διορθωθεί καλύτερα η μέση και να υπάρχει ένα πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Έτσι, δημιουργείται αυτό που αποκαλούμε «μόνιμος εσωτερικός κορσές», ο οποίος εξασφαλίζει στη γυναίκα στενή και ελκυστική μέση.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:

  • 1-2 ημέρες παραμονή στο νοσοκομείο με άμεση, όμως, κινητοποίηση από τις πρώτες ώρες.
  • 6 εβδομάδες για την επαναφορά σε όλες τις δραστηριότητες.
  • 6-12 μήνες προστασία και φροντίδα των ουλών.
  • 3 μήνες ένδυση με ειδικό κορσέ.
    ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ