Μείωση μαστού

ΜΑΜΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ( μειωτική μαστών)

Το μέγεθος των γυναικείων μαστών καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως κληρονομικά γονίδια , σωματικό βάρος και ορμονικοί παράγοντες. Μπορεί, επομένως, να υπάρχει πρόβλημα μεγέθους αμέσως μετά την εφηβεία, ή αργότερα στην μέση ηλικία, αμέσως μετά την εμμηνόπαυση, ή μετά την χρήση ορμονών. Το πρόβλημα των μεγάλων μαστών μπορεί να προκαλέσει όμοια προβλήματα σε όλες τις ηλικίες και αυτά είναι κυρίως, πόνος στην μέση, αυχενικός πόνος, γραμμώσεις στους ώμους από το στηθόδεσμο, εξανθήματα κάτω από τον μαστό, και το αίσθημα του βαριού στήθους. Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο μαστός είναι και σεξουαλικό όργανο, πολλές γυναίκες παραπονιούνται για ψυχολογική δυσφορία.

Ένα από τα πιο κοινά παράπονα γυναικών με μεγάλο στήθος είναι ότι δυσκολεύονται να φορέσουν διάφορα ρούχα και δεν συμμετέχουν ενεργά σε σπορ τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Σμίκρυνση μαστών είναι μια επέμβαση, η οποία αφαιρεί το περιττό λίπος και δέρμα από τους μαστούς, οι όποιοι αποκτούν νέο, μικρότερο και καλύτερο σχήμα με σύγχρονη επανατοποθέτηση των θηλών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ελκυστικότερο στήθος και ανακούφιση από τα προαναφερθέντα συμπτώματα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά χειρουργικά σχεδία για το ελκυστικότερο σχήμα του μαστού. Κάθε μέθοδος θα χρησιμοποιήσει διαφορετικές τομές και θα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

O γιατρός  θα χρησιμοποιήσει μετά από συζήτηση μαζί σας την καλύτερη μέθοδο για την περίπτωση σας.

Σμίκρυνση μαστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να διορθώσει ασυμμετρία μαστών, όπου ένας μαστός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον άλλο και όπου θεωρείται ο λιγότερο φυσιολογικός από τους δυο.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ;

Εκτός από την αλλαγή σχήματος και μείωση μεγέθους, τα πιο εμφανή αποτελέσματα είναι οι ουλές. Αυτές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην φαίνονται όταν φορούμε φυσιολογικά ρούχα και όσο είναι δυνατόν να κρύβονται κάτω από ένα κανονικό στηθόδεσμο ή ένα μπικίνι...Με την πάροδο των μηνών που ακολουθούν το χειρουργείο οι ουλές θα εξασθενήσουν και από κόκκινες και σκληρές θα γίνουν πιο χλωμές, απαλές και λιγότερο προφανείς. Όμως, μπορεί να φαίνονται πάντα, όταν είμαστε χωρίς ρούχα. Οι ουλές θα διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά στην μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών οι ουλές είναι καλές και αποδεκτές.

Πολύ λίγες γυναίκες μπορούν να θηλάσουν μετά από σμίκρυνση μαστών, γιατί οι θηλές μπορεί να χωριστούν από του μαζικούς αγωγούς και την περίοδο της εγκυμοσύνης η παράγωγη γάλακτος θα μειωθεί σταδιακά. Σμίκρυνση μαστών δεν είναι αντένδειξη στην εγκυμοσύνη, αλλά νέες γυναίκες μπορεί να επιθυμούν να συνυπολογίσουν την δυσκολία θηλασμού πριν προχωρήσουν σε τέτοια επέμβαση.

Οι θηλές είναι πιθανόν να είναι λιγότερο ευαίσθητες μετά από ένα τέτοιο χειρουργείο.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ;

Εκτός εάν η επέμβαση γίνει σε μια ηλικία όπου το στήθος μεγαλώνει, δεν πρόκειται να παραμεγαλώσουν...Θα μεγαλώσουν, εάν αυξηθεί το βάρος σας σημαντικά ή μείνετε έγκυος και θα μικρύνει, εάν χάσετε βάρος. Ακόμα και φυσιολογικό στήθος έχει την τάση να πέφτει με τον καιρό και πρέπει να περιμένετε κάποια αλλαγή στο σχήμα του στήθους μελλοντικά (φυσιολογική γήρανση). Μπορείτε να καθυστερήσετε αυτήν την φυσιολογική τάση, εάν στηρίζετε το στήθος σας με καλής ποιότητας στηθόδεσμο με καλή εφαρμογή.

ΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ;

Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε διεξοδικά με τον χειρουργό, πριν την επέμβαση, για το μέγεθος του στήθους που επιθυμείτε. Πολλές γυναίκες επιθυμούν μια πολύ ριζική σμίκρυνση, αλλά για να την επιτύχουμε, το σχήμα και η αισθητική ποιότητα του στήθους μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή. Είναι επίσης πιθανό να υπάρχει κάποιος βαθμός ασυμμετρίας, μικρότερη από ό,τι πριν το χειρουργείο. Σε γυναίκες με πολύ μεγάλους μαστούς τα πλεονεκτήματα της μεγάλης μείωσης ξεπερνούν κατά πολύ τις πιθανές ατέλειες που έχουν σχέση με το σχήμα του μαστού, την θηλή και τις ουλές.

Όμως σε γυναίκες που οι μαστοί είναι λίγο μεγαλύτεροι από το φυσιολογικό πολύ προσεκτική σκέψη πρέπει να δοθεί στο σχήμα, το μέγεθος και τις ουλές, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αισθητικά ευχάριστο όπως η φυσιολογική εμφάνιση μαστού.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ;

Κάθε μεγάλη επέμβαση με γενικό αναισθητικό έχει ένα μικρό ρίσκο λοίμωξης αναπνευστικού ειδικά για ασθενείς που καπνίζουν. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα θρόμβωσης στις φλέβες των κάτω ακρών, ειδικά για αρρώστους που παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι.

Περιστασιακά, αιμορραγία μπορεί να συμβεί μετά το χειρουργείο που μπορεί να οδηγήσει σε νέα επέμβαση και μετάγγιση αίματος.

Επίσης, μερικές φορές μόλυνση από βακτήρια που υπάρχουν στους μαστούς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Τέτοιες μολύνσεις αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, αλλά μπορεί να καθυστερήσουν την επούλωση των τραυμάτων. Εάν έχετε κάποιο έκκριμα από την θηλή, είναι πολύ σημαντικό να το πείτε πριν την επέμβαση.

Περιστασιακά, η επούλωση μπορεί να καθυστερήσει και να δημιουργηθεί κακάδι το όποιο σταδιακά φεύγει και δημιουργεί μια πλατιά ουλή. Η θηλή και η περιοχή κάτω από το στήθος είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν. Ασθενείς που καπνίζουν είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να συμβεί κάτι τέτοιο. Συνήθως οι ουλές επουλώνονται καλά και στο τελικό στάδιο είναι λεπτές ανοιχτόχρωμες γραμμές που είναι δυνατόν να φαίνονται. Μερικοί άρρωστοι έχουν μια γενετική προδιάθεση να δημιουργούν ουλές που είναι κόκκινες, σκληρές και ερεθισμένες για μεγάλο διάστημα. Με κατάλληλη αγωγή και αυτές οι ουλές βελτιώνονται.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η μειωτική μαστών μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού. Ούτε εμποδίζει την εξέταση του μαστού μελλοντικά με το συνήθη τρόπο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ;

Ο γιατρός είναι πιθανό να σας συστήσει να ελαττώσετε το βάρος σας, εάν είστε σημαντικά υπέρβαρη και να σταματήσετε το αντισυλληπτικό χάπι για λίγες εβδομάδες. Το κάπνισμα επηρεάζει σημαντικά την επούλωση των τραυμάτων και προσπάθεια για την διακοπή ή την μείωση του πρέπει να γίνουν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ;

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και όταν ξυπνάτε στο τέλος μπορεί να νοιώσετε μια μικρή δυσφορία στο στήθος που κρατεί για 2-3 ημέρες. Θα σας δοθούν κατάλληλα αναλγητικά για όλη αυτή την περίοδο με σκοπό να μην νοιώσετε καθόλου πόνο. Συνήθως χρησιμοποιούμε παροχετεύεις (μικρά σωληνάκια) που αφαιρούνται την επομένη μέρα. Θα μείνετε στο νοσοκομείο για μια νύχτα. Τα ράμματα είναι όλα απορροφήσαμε αλλά είναι απαραίτητο τα τραύματα σας να ελέγξουν μετά από μια εβδομάδα περίπου. Αρχικά θα νιώσετε κουρασμένη και μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια στο σπίτι για 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με την ηλικία σας και την γενική σας κατάσταση. Χρειάζεστε ένα εφαρμοστό αλλά άνετο στηθόδεσμο μετά το χειρουργείο αλλά επειδή υπάρχει πρήξιμο το τελικό μέγεθος δεν είναι προφανές για μερικές εβδομάδες. Μερικές φορές υπάρχει ευαισθησία για μερικές εβδομάδες  μετά το χειρουργείο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην κάνετε ηλιοθεραπεία η κολύμπι αμέσως μόλις οι ουλές επουλωθούν.

Video

0

Βλεφαροπλαστική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEOS

Συχνές ερωτήσεις

  • Τι είναι πλαστική χειρουργική;
  • Τι πρέπει να προσέξω πριν χειρουργηθώ, ώστε να μειώσω τους κινδύνους και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
  • Πόσο επικίνδυνη είναι η γενική αναισθησία;
  • Λένε ότι η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα. Είναι σχήμα λόγου ή οι δυνατότητές της είναι μεγάλες;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

«Δεν μπορώ να πω αρκετά για τον κ. Γιαννά. Με έκανε να αισθάνομαι άνετα κάθε στιγμή, ακόμα και την ημέρα του χειρουργείου. Θα τον συστήσω ανεπιφύλακτα σε κάθε ενδιαφερόμενο για πλαστική χειρουργική. Δεν μου άρεσε το σώμα μου, ιδιαίτερα η κοιλιά μου και τώρα είμαι ευτυχής που το σώμα μου έχει φυσική όψη και είναι συμμετρικό.»

Παύλος

Κλείστε το ραντεβού σας

Γραφείο 210 89 43 033

Κινητό 6936 83 72 02

Web Design & Development by Generation Y