Αυξητική στήθους

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Αυξητική μαστών είναι μια πολύ συχνή χειρουργική επέμβαση με πρωταρχικό σκοπό την αύξηση του μεγέθους του στήθους που μπορεί να βοηθήσει και στην διόρθωση μικρής πτώσης του στήθους. Η επέμβαση αφήνει μια μικρή αλλά μόνιμη ουλή, συνήθως στην περιοχή κάτω από το στήθος όπου δεν φαίνεται και με το πέρασμα του χρόνου ελαχιστοποιείται. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την επέμβαση που δημιουργούν ουλές σε διαφορετικά σημεία του σώματος, και μπορείς να τις συζητήσεις με το γιατρό αν επιθυμείς.

Κατάλληλοι ασθενείς για αυξητική μαστών είναι γυναίκες που είναι σε καλή υγεία, χωρίς σημαντικό ιστορικό παθήσεων του μαστού, που θα ήθελαν μεγαλύτερο μέγεθος στήθος. Εκθέματα στήθους χρησιμοποιούνται επίσης  για διόρθωση  ασυμμετρίας μεταξύ των δυο μαστών, η για επανορθωτική μαστών μετά από μαστεκτομή η άλλο χειρουργείο. Ο γιατρός θα το συζητήσει με την ασθενή κατά την επίσκεψη.

Αυξητική μαστών μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της εμφάνισης και στην αυτοπεποίθηση, αλλά δεν θα δημιουργήσει την «ιδανική  εμφάνιση», ούτε  θα προκαλέσει διαφορετικές αντιδράσεις από τον κοινωνικό περίγυρο. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε καλά για τις προσδοκίες  από το χειρουργείο και να τις συζητήσετε με τον γιατρό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΘΕΜΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ

Σιλικόνη είναι μια αδρανής ουσία που χρησιμοποιείται σε παρά πολλούς κλάδους της ιατρικής.

Μερικές γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης ανέφεραν στο παρελθόν προβλήματα υγείας μετά την επέμβαση...Διάφορα συμπτώματα, παρόμοια με ασθένειες του ανοσοποιητικού, έχουν περιγράφει (ιδιαίτερα από τις Ην. Πολιτείες αρχή δεκαετίας του ’90). Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στις αρθρώσεις, πυρετό, πρήξιμο, κούραση ή πόνο στο μαστό. Εκτεταμένες έρευνες έδειξαν όμως ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη (αίτιο – αποτέλεσμα) πως η σιλικόνη είναι υπεύθυνη για αυτά τα συμπτώματα. Η εμφάνιση τους σε αυτές τις γυναίκες είναι τυχαία.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι ενθέματα σιλικόνης μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Η σιλικόνη είναι μη καρκινογόνος. Το μοναδικό πρόβλημα έχει σχέση με την ακρίβεια της μαστογραφίας σε ασθενείς με ενθέματα. Για αυτό, είναι απαραίτητο η μαστογραφία να γίνεται σε εξειδικευμένο κέντρο και με ειδικές λήψεις.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να επηρεάσουν γονιμότητα, εγκυμοσύνη η την ικανότητα για θηλασμό.

Ενθέματα σιλικόνης μπορεί να έχουν διαρροή ή να σπάσουν στο μέλλον. Αυτό θα προκαλέσει αλλαγή του σχήματος, σκλήρυνση ή πόνο του στήθους. Αυτό απαιτεί επέμβαση να αφαιρεθεί ή αντικατασταθεί το ένθεμα.

Ο γιατρός θα κάνει το στήθος σας να φαίνεται όσο το δυνατό πιο φυσιολογικό μετά την επέμβαση. Μπορεί όμως να ψηλαφάται η άκρη του ενθέματος σε μερικές περιπτώσεις. Αν τα ενθέματα έχουν τοποθετηθεί κάτω από τους μύες, μερικές φορές μπορεί να είναι ορατό ένα «σκίρτημα του ενθέματος» όταν ο μυς συστέλλεται (άθληση).

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Κατά την συνάντηση με το γιατρό, θα δώσετε εκτεταμένο ιατρικό ιστορικό, ο γιατρός θα σας εξετάσει και θα συζητήσετε πιθανό αποτέλεσμα και προσδοκίες. Είναι σημαντικό να αναφέρετε στο γιατρό για όλα τα φάρμακα που παίρνετε και εάν καπνίζετε. Ο χειρουργός θα σας πει για το μέγεθος και το σχήμα των ενθεμάτων που νομίζει ότι είναι πιο κατάλληλα για σας, πού και πώς θα τοποθετηθούν και το πιθανό κόστος της επέμβασης. Η επέμβαση γίνεται κάτω από γενικό αναισθητικό και μερικές φορές είναι απαραίτητο να μείνουμε για ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Φωτογραφίες παίρνονται πριν το χειρουργείο. Η επέμβαση παίρνει γύρω στην 1-1.5 ώρα ανάλογα με που τοποθετούμε το ένθεμα (κάτω από τον μαστό η κάτω από τον μυ, για να αυξήσουμε το μαστό). Στο τέλος τα τραύματα κλείνονται με απορροφήσιμα ράμματα.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Το στήθος είναι πιθανό να είναι λίγο σκληρό και ευαίσθητο για μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί μικρές παροχετεύεις αφαιρούνται το επόμενο πρωί πριν πατέ σπίτι. Η συμβουλή μας είναι να φοράτε ένα αθλητικού τύπου στηθόδεσμο μεγαλύτερο από το μέγεθος σας. Δεν θα είστε σε θέση να οδηγήσετε με ασφάλεια την επομένη ημέρα.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Το στήθος είναι πιθανό να έχει μια ευαισθησία για 2-4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο και θα πρέπει να αποφύγετε σεξουαλική επαφή για αυτήν την περίοδο. Μπορείτε συνήθως να γυρίσετε σε δουλειά γραφείου και να οδηγήσετε μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Για δουλειά που απαιτεί φυσική εξάσκηση χρειάζεται 1 εβδομάδα επιπλέον. Για πλήρη δραστηριότητα και φυσική άσκηση μετά τις 4-5 εβδομάδες.

Οι ουλές θα είναι λίγο κόκκινες και μερικές φορές σκληρές. Χρειάζονται συνήθως 4-12 μήνες, για να γίνουν επίπεδες και να πάρουν το χρώμα του δέρματος. Οι ουλές ποτέ δεν εξαφανίζονται τελείως, αλλά μετά από λίγο καιρό πρέπει να φαίνονται πολύ απαλά και είναι δυσδιάκριτες.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Μετεγχειρητικές επιπλοκής είναι ασυνήθιστες. Πολύ λίγοι άρρωστοι χρειάζονται παροχέτευση αιματώματος, εάν έχουν μετεγχειρητική αιμορραγία. Μικρός αριθμός άρρωστων μπορεί να αναπτύξει μετεγχειρητικά μόλυνση που, αν δεν θεραπεύεται με αντιβιοτικά, χρειάζεται αφαίρεση του εκθέματος.

Μικρό ποσοστό γυναικών αναφέρει ότι οι θηλές ή το στήθος γίνεται υπερευαίσθητο ή αναίσθητο μετά το χειρουργείο. Αυτό συνήθως διορθώνεται με τον καιρό.

Μέχρι 6% των άρρωστων μπορούν να αναπτύξουν ινώδη ιστό γύρω από τα ενθέματα. Αυτό μπορεί να συμβεί σταδιακά οποιαδήποτε περίοδο μετά το χειρουργείο και η θεραπεία περιλαμβάνει αφαίρεση ή αντικατάσταση του ενθέματος.

Ανάπτυξη θρόμβου στο πόδι ή τον μηρό είναι μια σπάνια επιπλοκή που μπορεί να συμβεί μετά από κάθε χειρουργείο. Ο γιατρός παίρνει ειδικές προφυλάξεις, ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αρχίσετε να κινείστε αμέσως μετά το χειρουργείο. (είναι σαν να πηγαίνετε μακρινό ταξίδι με αεροπλάνο και σηκώνεστε να ξεμουδιάσετε).

Τέλος, το κάπνισμα επηρεάζει την επούλωση και συνιστάται η διακοπή ή ελάττωση του καπνίσματος πριν το χειρουργείο και για 2-3 εβδομάδες μετά.

 

 

 

 

Video

0

Ρινοπλαστική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEOS

Συχνές ερωτήσεις

  • Τι είναι πλαστική χειρουργική;
  • Τι πρέπει να προσέξω πριν χειρουργηθώ, ώστε να μειώσω τους κινδύνους και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
  • Πόσο επικίνδυνη είναι η γενική αναισθησία;
  • Λένε ότι η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα. Είναι σχήμα λόγου ή οι δυνατότητές της είναι μεγάλες;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

«Μετά την εγκυμοσύνη, το δέρμα μου έσπασε και απέκτησα έντονες λευκές ραγάδες. Μία φίλη που είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα μου συνέστησε τον ιατρό Ι. Γιαννιά. Ήδη από τις πρώτες επισκέψεις, οι ραγάδες έχουν μειωθεί και το δέρμα μου γίνεται ολοένα και πιο λείο!»

Χριστίνα

Κλείστε το ραντεβού σας

Γραφείο 210 89 43 033

Κινητό 6936 83 72 02

Web Design & Development by Generation Y