Ρινοπλαστική

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ρινοπλαστική είναι μια πολύ συχνή επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Με την επέμβαση αυτή μπορούμε να βελτιώσουμε μια σειρά από πράγματα στην μύτη μας, όπως να αυξήσουμε ή να μικρύνουμε το μήκος και την προβολή της, να αλλάξουμε το σχήμα της, να μεταβάλουμε την άκρη της μύτης και το πλάτος της ή να βελτιώσουμε το προφίλ της. Κατάλληλοι ασθενείς για ρινοπλαστική είναι όσοι επιθυμούν βελτίωση στην εμφάνιση τους, αλλά όχι απαραίτητα την «τέλεια μύτη». Η ρινοπλαστική μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει την εμφάνιση σας και την αυτοπεποίθηση σας, αλλά πιθανότατα δεν θα μεταβάλλει τον τρόπο που οι άλλοι σας συμπεριφέρονται. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε προσεκτικά για τις προσδοκίες σας από την επέμβαση και να συζητήσετε όλες τις απορίες σας με τον γιατρό.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Στην αρχική συζήτηση, ο γιατρός θα σας ρωτήσει τι δεν σας αρέσει από την μύτη σας  και τι θέλετε να αλλάξετε. Θα εξετάσει την μύτη σας και θα εκτιμήσει τις χειρουργικές δυνατότητες και πιθανότητες σε συνεννόηση με εσάς. Διάφοροι παράγοντες σχετικοί με την επέμβαση θα συζητηθούν όπως η δομή και η αρχιτεκτονική των ρινικών οστών και χονδρών, το σχήμα της μύτης, το δέρμα, η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και τέλος οι προσδοκίες σας από το χειρουργείο. Είναι πολύ σημαντικό να πείτε στον γιατρό εάν παίρνετε  χάπια, βιταμίνες, ναρκωτικά ή αλλά φάρμακα που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος. Επίσης, πρέπει να ενημερώσετε  τον γιατρό σας εάν καπνίζετε και εάν είχατε χτυπήσει στην μύτη σας κατά το παρελθόν. Μετά την εξέταση ο γιατρός θα πάρει φωτογραφίες, τις οποίες θα συζητήσετε με τον γιατρό για καλύτερη κατανόηση του προβλήματος που σας απασχολεί. Οδηγίες θα σας δοθούν σχετικά με την εισαγωγή σας στο νοσοκομείο και την ανάγκη να μείνετε νηστικός/η για έξι ώρες πριν το χειρουργείο.
Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται με γενική αναισθησία, και μπορεί να χρειαστεί να μείνετε για ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Η πρόσβαση στην μύτη γίνεται από μια μικρή τομή εξωτερικά (ανοικτή ρινοπλαστική) η εσωτερικά (κλειστή ρινοπλαστική). Η τοποθέτηση των τομών θα συζητηθεί διεξοδικά με τον γιατρό κατά την επίσκεψη σας. Η επέμβαση συνήθως διαρκεί περίπου 1-2 ώρες. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου το δέρμα  παρασκευάζεται με τρόπο ώστε να έχουμε πρόσβαση στο σκελετό της μύτης (κόκκαλο, χονδρός) που φτιάχνεται στο σχήμα που επιθυμούμε. Στο τέλος της πλαστικής για την μύτη επανατοποθετούμε το δέρμα στην θέση του πάνω στο καινούργιο σχήμα του σκελετού.
Στο τέλος της επέμβασης  ο χειρούργος θα τοποθετήσει ένα πλαστικό νάρθηκα πάνω στην μύτη που χρειάζεται να μείνει για μια εβδομάδα. Είναι πιθανό να έχετε και μικρές γάζες μέσα στην μύτη, τις οποίες αφαιρούμε την επομένη μέρα πριν φύγετε από το νοσοκομείο.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Μετά το χειρουργείο θα έχετε οίδημα (πρήξιμο) στο πρόσωπο και μπορεί λίγες εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια. Είναι χρήσιμο να κοιμάστε με 2-3 μαξιλάρια τις πρώτες ημέρες ώστε να επισπευστεί η υποχώρηση του οιδήματος. Μπορεί να έχετε έναν ελαφρύ πονοκέφαλο τις πρώτες ημέρες. Χρειάζεται να παίρνετε ήπια αναλγητικά τις πρώτες ημέρες. Το πρήξιμο και οι μελανιές αρχίζουν να υποχωρούν μετά 2-3 ημέρες, η χρήση κρύων κομπρέσων και πάγου βοηθούν στην γρήγορη βελτίωση. Ο νάρθηκας θα αφαιρεθεί μετά από μια εβδομάδα και το πρήξιμο και οι μελανιές φεύγουν μέσα σε 10-14 ημέρες.

 

Video

0

Μηχανισμός κινουμένων σχεδίων δράσης του BOTOX

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEOS

Συχνές ερωτήσεις

  • Τι είναι πλαστική χειρουργική;
  • Τι πρέπει να προσέξω πριν χειρουργηθώ, ώστε να μειώσω τους κινδύνους και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
  • Πόσο επικίνδυνη είναι η γενική αναισθησία;
  • Λένε ότι η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα. Είναι σχήμα λόγου ή οι δυνατότητές της είναι μεγάλες;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

«Από μικρή, λόγω των πεταχτών & μεγάλων αυτιών μου, ένιωθα ανασφαλής. Προσπαθούσα να τα κρύψω με τα μαλλιά μου και στις κοινωνικές μου σχέσεις ήμουν ντροπαλή & ένιωθα άβολα. Πριν 3 μήνες εγχειρίστηκα από τον ιατρό Ι. Γιαννά. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Τα αυτιά μου είναι συμμετρικά & εγώ έχω πλέον αυτοπεποίθηση!!»

Μαρίνα

Κλείστε το ραντεβού σας

Γραφείο 210 89 43 033

Κινητό 6936 83 72 02

Web Design & Development by Generation Y