Ενδοσκοπική Πλαστική Χειρουργική

Τι είναι ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση;

Η ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση έχει χρησιμοποιηθεί από γυναικολόγους για λαπαροσκοπήσεις ή αφαίρεση παθολογικών οργάνων, από ορθοπεδικούς χειρούργους για αρθροσκοπήσεις και από τους γενικούς χειρούργους για διάφορες ενδοκοιλιακές παθήσεις (η πιο συχνή επέμβαση είναι η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή). Όσον αφορά την πλαστική χειρουργική η ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση είναι μία σχετικά νέα μέθοδος όμως εξαιρετικά επλιδοφόρα.
Με τη μέθοδο αυτή δημιουργούμε πολύ μικρές τομές από όπου περνάμε το ενδοσκόπιο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με μία οθόνη και τα εργαλεία, για να χειρουργήσουμε στην περιοχή που θέλουμε. Τα πλεονεκτήματα της ενδοσκοπικής χειρουργικής είναι ότι τα σημάδια είναι πολύ μικρά και μπορούν να κρυφτούν καλά, με ελάχιστους μετεγχειρητικούς μώλωπες και οίδημα.

Χρήσεις στην πλαστική χειρουργική

Λίφτινγκ μετώπου.

Η ανύψωση μετώπου είναι η πιο κοινή και συνηθισμένη επεμβαση ενδοσκοπικής χειρουργικής στην ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής. Τρεις ή περισσότερες τομές γίνονται ακριβώς πίσω από το τριχωτό της κεφαλης αντί τη  συνηθισμένη τομή στο αυτί. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα  στο χειρούργο  να μειώσει τις εγκάρσιες γραμμές έκφρασης συνοφρυώματος του μετώπου και τις κάθετες γραμμές συνοφρυώματος στο μεσόφρυο. Οι γραμμές τομών γίνονται πίσω από την γραμμή των μαλλιών. Η επεμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ημερήσια διαμονή (one day clinic) στο νοσοκομείο με γενική αναισθησία ή με ενδοφλέβια νάρκωση (μεθη). Μετά το πέρας της επέμβασης, παρατηρείται οίδημα γύρω από τα μάτια για μερικές εβδομάδες ενώ τα μαλλιά ξαναφυτρώνουν στο σημείο της τομής.

Λίφτινγκ προσώπου (Deep facelift)

Αυτή η επέμβαση είναι μια επέκταση της ανύψωσης του μετώπου που ειναι σχεδιασμένη για να τεντώσει το δέρμα του άνω μισού του προσώπου, σε αντίθεση με το παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου που βοηθάει το κάτω μισό του προσώπου. Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ αποφεύγει την παραδοσιακή τομή γύρω από το αυτί , και γίνεται σε μικρότερες ηλικίες από το παραδοσιακό λίφτινγκ. Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος στο κεντρικό τμήμα του προσώπου και φρεσκάρει τα μάτια και τα βλέφαρα. Υπάρχει λίγο πρήξιμο γύρω από τα μάτια που σταδιακά υποχωρεί τον πρώτο μήνα. Η επέμβαση γίνεται μέσω μικρών τομών στα κάτω βλέφαρα και μερικές φορές στα άνω ούλα. Υπάρχει μικρός κίνδυνος νευροαπραχίας και παροδικής παράλυσης του μετώπου.

Αυξητική στήθους

Μπορεί να γίνει αυξητική μέσω μικρών τομών στο ομφαλό ή στην μασχάλη. Απαραίτητη προυπόθεση είναι η χρήση ενθεμμάτων με φυσιολογικό όρο.Δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση ενθέμματα σιλικόνης, που δίνουν το καλύτερο αισθητικό  αποτέλεσμα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ενδοσκοπική κοιλιοπλαστική

Είναι χρήσιμη σε μερικούς  επιλεγμένους αρρώστους που έχουν χαλαρούς κοιλιακούς μυες και δεν υπάρχει περίσσειο δέρμα. Οι χαλαροί μύες μπορούν να διορθωθούν μέσω μιας μικρής τομής και ταυτόχρονα μπορούμε να κάνουμε λιποαναρρόφηση.

Επανορθωτική χειρουργική

Μυϊκοί κρημνοί, όπως ο πλατύς ραχιαίος, από την πλάτη μπορεί να παρασκευαστεί μέσω μικρών τομών ενδοσκοπικά. Διατατήρες ιστών μπορούν να τοποθετηθούν σε επιθυμητά σημεία μέσω μικρών τομών και τέλος το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μπορεί να θεραπευθεί ενδοσκοπικά.

Video

0

Βλεφαροπλαστική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEOS

Συχνές ερωτήσεις

  • Τι είναι πλαστική χειρουργική;
  • Τι πρέπει να προσέξω πριν χειρουργηθώ, ώστε να μειώσω τους κινδύνους και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
  • Πόσο επικίνδυνη είναι η γενική αναισθησία;
  • Λένε ότι η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα. Είναι σχήμα λόγου ή οι δυνατότητές της είναι μεγάλες;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

«Αντιμετώπιζα από την εφηβεία πρόβλημα έντονης τριχοφυίας με αποτέλεσμα να έχω δοκιμάσει όλες τις επίπονες και μη αποτελεσματικές μεθόδους αποτρίχωσης. Πριν 5 μήνες άρχισα αποτρίχωση με laser & τα αποτελέσματ είναι ήδη εντυπωσιακά: καθαρή & βελούδινη επιδερμίδα!»

'Ελενα

Κλείστε το ραντεβού σας

Γραφείο 210 89 43 033

Κινητό 6936 83 72 02

Web Design & Development by Generation Y