Κοιλιοπλαστική (“Tummy Tuck”)

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που έχει σκοπό την αφαίρεση περιττού δέρματος και λίπους από την κοιλία. Συχνά συνδυάζεται με σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος που δίνει μια νεανική όψη στην κοιλία. Η διόρθωση της χαλάρωσης είναι εμφανής αμέσως μετά την επέμβαση. Η επέμβαση γίνεται μέσα από μια τομή στο κατώτερο μέρος της κοιλίας και με μια μικρή τομή γύρω από τον ομφαλό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (μετά από απώλεια πολύ μεγάλου σωματικού βάρους) είναι δυνατό να χρειαστεί μια επιπλέον τομή που είναι κάθετη και στο μέσον της κοιλίας.

Κατάλληλοι ασθενείς για πλαστική κοιλίας είναι άντρες και γυναίκες που έχουν χαλάρωση δέρματος ή εναπόθεση λίπους που δεν βελτιώνεται με άσκηση ή δίαιτα. Η επέμβαση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε γυναίκες που έχουν χαλαρούς μυς και χαλαρωμένο δέρμα μετά από εγκυμοσύνες. Ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες το χάσιμο της ελαστικότητας των ιστών μπορεί να βελτιωθεί μετά από τέτοια επέμβαση.

Ασθενείς που σχεδιάζουν να χάσουν βάρος πρέπει να το κάνουν πριν την επέμβαση. Γυναίκες που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες στο κοντινό μέλλον πρέπει επίσης να περιμένουν, γιατί οι μυες στο κοιλιακό τοίχωμα θα ξαναχαμηλώσουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση σας και την αυτοπεποίθηση σας, αλλά δεν θα δημιουργήσει την «ιδανική σας εμφάνιση». Είναι σημαντικό να σκεφτείτε προσεκτικά για τις προσδοκίες σας από το χειρουργείο και να τις συζητήσετε με τον γιατρό.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Κατά την διάρκεια της εξέτασης ο γιατρός εκτιμά την ποσότητα λίπους και δέρματος στην κοιλία σας, για να αποφασίσει τον τύπο της επέμβασης που είναι απαραίτητη. Μερικές φορές η κοιλιοπλαστική, μαζί με λιποαναρρόφηση, είναι απαραίτητη. Άλλες φορές μόνο λιποαναρρόφηση είναι αρκετή για καλά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να πείτε στον γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που παίρνετε, για ό,τι επεμβάσεις έχετε κάνει στο παρελθόν, και εάν είστε καπνιστής ή όχι.

Ο γιατρός θα σας εξηγήσει ποια χειρουργική επέμβαση είναι πιο κατάλληλη για την περίπτωση σας και το πιθανό κόστος. Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται με γενικό αναισθητικό. Θα έρθετε στο νοσοκομείο την ημέρα της επέμβασης και πρέπει να είστε νηστικοί τις τελευταίες έξι ώρες.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Η επέμβαση διαρκεί 2-3 ώρες, ανάλογα με το ποια τεχνική χρησιμοποιούμε. Συνήθως, μια τομή γίνεται στο κάτω μέρος της κοιλίας μόλις επάνω από την περιοχή της ηβικής σύμφυσης. Μια δεύτερη μικρή τομή γίνεται γύρω από τον ομφαλό. Ο γιατρός συνήθως προκαλεί σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος ράβοντάς τους ό,που χρειάζεται, με σκοπό την βελτίωση του τελικού σχήματος της κοιλίας. Το δέρμα της κοιλίας τραβιέται προς τα κάτω και το χαλαρό ή περιττό κομμάτι αφαιρείται. Μια μικρή τρύπα ανοίγεται στο δέρμα, όπου περνάμε τον ομφαλό και τον τοποθετούμε στην καινούρια του θέση. Συνήθως 2 παροχετεύεις είναι απαραίτητες για 24 ώρες. Στην «μίνι- κοιλιοπλαστικη», η τομή είναι μικρότερη και το δέρμα διαχωρίζεται από τους υποκείμενους μυς μόνο μέχρι τον ομφαλό. Το χαλαρωμένο δέρμα που περισσεύει αφαιρείται και μετά το υπόλοιπο ράβεται πίσω στην θέση του.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Οι ασθενείς συνήθως έχουν λίγο πρήξιμο και δυσφορία στην κοιλία για μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο. Οι παροχετεύεις αφαιρούνται συνήθως 1-2 ημέρες μετά και αρχίζετε να φοράτε έναν κοιλιακό κορσέ για μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Θα αρχίσετε να περπατάτε την επομένη μέρα μετά το χειρουργείο σας. Μπορεί να σας φάνει δύσκολο να σταθείτε τελείως όρθια την πρώτη ημέρα και θα είναι πιο βολικό να είστε ελαφρά σκυμμένη για 1-2 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα είστε σε θέση να οδηγήσετε όταν πάρετε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μπορείτε να κρατήσετε τον κίνδυνο επιπλοκών σε πολύ χαμηλό επίπεδο εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού πριν και μετά το χειρουργείο, ειδικά σε σχέση με φυσική άσκηση και δραστηριότητα.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Συχνά παίρνει μερικές εβδομάδες μέχρι να νιώσετε ότι αναρρώσατε πλήρως. Οι περισσότεροι άρρωστοι χρειάζονται 1-2 εβδομάδες άδεια εργασίας ανάλογα με την επέμβαση και την δουλειά τους. Επιστροφή σε αθλητικές δραστηριότητες είναι δυνατή μετά από 6 εβδομάδες. Οι ουλές στην κάτω κοιλιακή χώρα μπορεί να φαίνονται στην αρχή λίγο περισσότερο (λίγο κόκκινες και σκληρές) και μπορεί να χρειαστούν 6-12 μήνες μέχρι να γίνουν επίπεδες και λεπτές. Σιγά-σιγά θα βελτιωθούν ώσπου να φαίνονται ελάχιστα και να καλύπτονται εύκολα με συνηθισμένα ρούχα.

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι σπάνιες και περιλαμβάνουν αιμάτωμα, μόλυνση του τραύματος και καθυστερημένη επούλωση του τραύματος. Οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν μια μικρή υπαισθησία στο δέρμα που υποχωρεί τους επομένους μήνες. Ένα πολύ μικρό ποσοστό άρρωστων  μπορεί να έχουν ουλές που παραμένουν παχιές, σκληρές και οζώδη και χρειάζονται κρέμες και τοπική πίεση για να βελτιωθούν μετά από αρκετό καιρό.

Φλεβική θρόμβωση είναι μια σπάνια επιπλοκή της κοιλιοπλαστικής. Ο γιατρός παίρνει ειδικά μέτρα, για να ελαχιστοποιήσει αυτόν τον κίνδυνο, αλλά είναι σημαντικό από την πλευρά σας να αρχίσετε να κινείστε αμέσως μετά το χειρουργείο.

Μικρό ποσοστό ασθενών ιδίως μετά από πολύ μεγάλες κοιλιοπλαστικες μπορεί να μαζέψουν ορώδες υγρό κάτω από το δέρμα. Αυτό αφαιρείται με μικρή παρακέντηση και χωρίς πόνο στο ιατρείο.

Τέλος, το κάπνισμα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην επούλωση του τραύματος  και είναι επιθυμητό οι ασθενείς να σταματούν η να ελαττώνουν το κάπνισμα για μερικές εβδομάδες.

 

Video

0

Ρινοπλαστική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEOS

Συχνές ερωτήσεις

  • Τι είναι πλαστική χειρουργική;
  • Τι πρέπει να προσέξω πριν χειρουργηθώ, ώστε να μειώσω τους κινδύνους και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
  • Πόσο επικίνδυνη είναι η γενική αναισθησία;
  • Λένε ότι η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα. Είναι σχήμα λόγου ή οι δυνατότητές της είναι μεγάλες;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

«Αντιμετώπιζα από την εφηβεία πρόβλημα έντονης τριχοφυίας με αποτέλεσμα να έχω δοκιμάσει όλες τις επίπονες και μη αποτελεσματικές μεθόδους αποτρίχωσης. Πριν 5 μήνες άρχισα αποτρίχωση με laser & τα αποτελέσματ είναι ήδη εντυπωσιακά: καθαρή & βελούδινη επιδερμίδα!»

'Ελενα

Κλείστε το ραντεβού σας

Γραφείο 210 89 43 033

Κινητό 6936 83 72 02

Web Design & Development by Generation Y