Πλαστική προσώπου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Με την ηλικία το δέρμα του προσώπου και του λαιμού χαλαρώνουν και παρουσιάζουν ρυτίδες. Το ‘facelift’ θα βοηθήσει να φαίνεστε ξεκούραστη/ος, φρέσκια/ος και νεώτερη/ος. Το χειρουργείο έχει ως αποτέλεσμα ουλές που είναι καλά κρυμμένες και μετά από μερικές εβδομάδες φαίνονται ελάχιστα. Κατάλληλοι υποψήφιοι για τέτοια επέμβαση είναι άντρες και γυναίκες που έχουν καλή γενική υγεία, και δεν περιμένουν η ζωή τους να «μεταμορφωθεί» ως αποτέλεσμα του χειρουργείου.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Στην πρώτη συζήτηση ο γιατρός θα εξετάσει το πρόσωπο, τα βλέφαρα και το λαιμό. 'Ετσι θα μπορέσει να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον τύπο της επέμβασης που είναι πιο κατάλληλος για εσάς. Η χειρουργική τέτοιου είδους όπως πιθανώς γνωρίζετε γίνεται με γενικό αναισθητικό και χρειάζεται να μείνετε στο νοσοκομείο για μία η δύο ημέρες.

Το χειρουργείο διαρκεί περίπου 3 ώρες, και εξαρτάται από τον τύπο του facelift και εάν συνδυάζεται με βλεφαροπλαστική. Τομές  γίνονται στην κροταφική περιοχή όπου καλύπτονται από τα μαλλιά και μετά γύρω από το αυτί με επέκταση προς το τριχωτό της κεφαλής. Οι ουλές καλύπτονται σχετικά εύκολα και μετά από μερικές εβδομάδες φαίνονται με δυσκολία. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να φαίνονται για περισσότερο καιρό.( Πάλι όμως καλύπτονται εύκολα με make-up). Για το κλείσιμο των τομών χρησιμοποιούμε nylon ράμματα και χειρουργικά clips. Μια η δυο μικρές παροχετεύσεις τοποθετούνται για μερικές ώρες. Το πρόσωπο τυλίγεται με ογκώδη και μαλακό επίδεσμο που αφαιρείται πριν πάτε σπίτι.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Είναι συνηθισμένο να έχουμε λίγο πρήξιμο και μερικές μελανιές στο πρόσωπο μετά την επέμβαση. Παίρνει περίπου 10-14 ημέρες να υποχωρήσουν. Είναι επιθυμητό  να κοιμόμαστε με τρία  μαξιλάρια μετά το χειρουργείο, και να αποφύγετε τα σκυψίματα, το υπερβολικό σφίξιμο και σήκωμα βάρους για τις πρώτες δυο εβδομάδες. Είναι σημαντικό όμως να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να αρχίσετε να κινήστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν θα είσαστε σε θέση να οδηγήσετε όταν θα πάρετε εξιτήριο από το νοσοκομείο, και μπορείτε να αρχίσετε να βάζετε make-up στις δυο εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Στις 3 εβδομάδες μπορείτε να κόψετε ή να βάψετε τα μαλλιά σας.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Συνήθως παίρνει 3-4 εβδομάδες να αισθανθείτε ότι έχετε αναρρώσει πλήρως. Οι περισσότεροι άρρωστοι χρειάζονται 2-3 εβδομάδες μακριά από τη δουλεία τους. Είναι απαραίτητο όμως να αποφύγουν γυμναστήριο, κολύμπι η άλλη άσκηση για 6 εβδομάδες. Οι ουλές είναι πιθανόν να φαίνονται χειρότερες τις πρώτες εβδομάδες αλλά, τελικά σιγά-σιγά εξαφανίζονται. Σε κάθε περίπτωση οι ουλές καλύπτονται από τα μαλλιά, πίσω από το αυτί και με κατάλληλο make-up.

 

Video

0

Ρινοπλαστική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEOS

Συχνές ερωτήσεις

  • Τι είναι πλαστική χειρουργική;
  • Τι πρέπει να προσέξω πριν χειρουργηθώ, ώστε να μειώσω τους κινδύνους και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
  • Πόσο επικίνδυνη είναι η γενική αναισθησία;
  • Λένε ότι η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα. Είναι σχήμα λόγου ή οι δυνατότητές της είναι μεγάλες;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

«Αντιμετώπιζα από την εφηβεία πρόβλημα έντονης τριχοφυίας με αποτέλεσμα να έχω δοκιμάσει όλες τις επίπονες και μη αποτελεσματικές μεθόδους αποτρίχωσης. Πριν 5 μήνες άρχισα αποτρίχωση με laser & τα αποτελέσματ είναι ήδη εντυπωσιακά: καθαρή & βελούδινη επιδερμίδα!»

'Ελενα

Κλείστε το ραντεβού σας

Γραφείο 210 89 43 033

Κινητό 6936 83 72 02

Web Design & Development by Generation Y